25 / 04 / 2024

Sütte deprem etkisi yaratacak zam! Bir litre süt 30 TL’ye koşuyor

Sütte deprem etkisi yaratacak zam! Bir litre süt 30 TL’ye koşuyor

Hayvancılıkta yaşanan kriz süt ve süt ürünleri üretimini düşürmeye ve fiyatları ise artırmaya devam ediyor. İşte detaylar...



Buna göre, Türkiye genelinde yaygın markalı bir litre sütün fiyatı bir hafta içinde yüzde 20 ila yüzde 31,6 oranında zamlanmış oldu.

Bazı markaların yarım yağlı bir litre süt fiyatlarına 18,95 liradan 24,95 lira bandında zam gelirken, tam yağlı bir litre süt fiyatı ise 27,70 liraya kadar zamlanmış oldu.

Son gelen ve toplumdan büyük tepki gören zamlarla market markalı bir litre sütün fiyatı bile 20 TL’ye dayanmış durumda. 3 ay içinde önce yaklaşık 12 lira ve daha sonra 15 liraya çıkan market markalı sütlerin ortalama fiyatı, bir hafta içinde yüzde 19 daha zamlanarak 18,5 liraya ulaşmış oldu.

Sütte deprem etkisi yaratacak zam! Bir litre süt 30 TL’ye koşuyor

BU AY YOĞURT YÜZDE 10, PEYNİR YÜZDE 13 ZAMLANDI

Benzer pahalılık tüm süt ürünleri grubunda yaşanıyor.

Peynirin kilosunun 100 TL’yi geçmesinin ardından yoğurt fiyatları da çeşidine göre farklılaşmakla birlikte 70 lirayı aştı; fiyatlar 42-72 lira aralığında değişiyor.

Türk-İş’in bugün 2023 yılı ocak ayına ile ilgili açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı verilerinde de süt ve süt ürünlerinin ocak ayında da zamlanmaya devam ettiği ifade edildi.

Ocak ayında yoğurdun yüzde 10 ve peynirin yüzde 13 zamlandığını vurgulayan Türk-İş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yoğurtta markalar bin gramlık paketlerin yerlerine 900 ve 800 gramlık paketleri raflara koymaya başlamışlardı. Artık 750 gramlıklar da yaygınlaşmaya başlamış oldu.”

Müjde verildi! Aile Bakanlığı’ndan yeni bir destek! Başvuran herkese anında aylık 300 TL! Başvuru sayfası bu haberde!

Aile Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! Evinde eşyası olmayanlara 5 bin TL eşya parası verilecek! Bu parayı hemen alın!

Aile Bakanlığı'ndan sonra destek sırası belediyelerde! O belediye su faturasında yüzde 50 indirim yaptı!Duyan inanmıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön