19 / 04 / 2024

Suudi Arabistan'dan emlak dolandırıcılarına karşı uyarı!

Suudi Arabistan'dan emlak dolandırıcılarına karşı uyarı!

Suudi Arabistan vatandaşlarını Türkiye'deki emlak dolandırıcılarına karşı uyardı. 



Suudi Arabistan  Ankara  Büyükelçiliği, Türkiye’de emlak sektörüne yatırım yapacak olan vatandaşlarını emlak dolandırılarına karşı uyardı. T24 sitesinde yer alan haberde, emlak sektörüne yatırım yapmaktan kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya olan Suudi vatandaşlar, söz konusu yasal prosedürleri ve sektörde çalışan firmaların güvenilirliğini kontrol etmek için elçilikle temas kurmaya çağırıldı.

Suudi elçiliği vatandaşları ve haklarını korumak amacıyla Cuma günü bir bildiri yayınladı. Elçilik, Suudi vatandaşlarından emlak sektöründe sorun yaşadıklarına dair birçok şikayet aldığını söyledi.

Bildiride yer alan şikayetler arasında, gayrimenkul ipoteği ile kısıtlı veya kısıtsız mülkiyet belgesi verilmemesi, mülkün bedelinin tamamının ödenmesine rağmen konuta giriş yapılmaması, anlaşmazlıklar sonucunda gayrimenkul şirketlerinden tehdit alma ve iki taraf arasındaki sözleşmelerde – alıcılar ve emlak şirketleri – üzerinde anlaşmaya varılan süre zarfında resmi geçiş işlemlerine başlanmaması gibi mağduriyetler var.

 


Geri Dön