19 / 04 / 2024

Suudi Arabistan'da 'Ayrıcalıklı Oturum Sistemi' başladı!

Suudi Arabistan'da 'Ayrıcalıklı Oturum Sistemi' başladı!

Suudi Arabistan'da hayata geçirilen "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı sunuluyor.



Suudi Arabistan'da "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" uygulamaya girdi. Uygulama ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı veriliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni başlatılan Ayrıcalıklı Oturum Sistemi'yle yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı tanınıyor ve kefillik şartı ortadan kaldırılıyor.

Ayrıcalıklı Oturum Merkezi'nin bugün itibariyle başvuruları kabul etmeye başladığı, ödemeler de dahil tüm işlemlerin internet üzerinden yapılabileceği açıklandı.

Suudi Arabistan'da ömür boyu oturum iznini elde etmek için 800 bin riyal (213 bin dolar) bir yıllık için ise 100 bin riyal (27 bin dolar) ödeneceği açıklandı.

Ayrıcalıklı oturumun vatandaşlık anlamına gelmediği kaydedilirken yeni sistemle oturum sahipleri Suudi Arabistanlı bir kefile ihtiyaç duymaksızın ülkeye istedikleri zaman giriş çıkış yapabilecek, ülkede taşınmaz mal ve araç sahibi olabilecek, özel sektörde çalışma ve ticaret hakkını elde edecek.

Bu sistemden oturum sahiplerinin ailelerinin de faydalanabileceği kaydedilirken, yakınlarına da vize kolaylığı sağlanacak.


Geri Dön