26 / 04 / 2024

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Suudilerin Türk ürünlerine uyguladığı boykot rakamları da etkiledi. Suudilere yapılan konut satışı geriledi. 



Suudi Arabistan İstatistik Kurumu verileri Suudi Arabistan’ın Türkiye menşeli ürün ithalatının Aralık'ta son bir yılın en düşük seviyesine gerilediğini ortaya çıkardı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; veriler, Suudi Arabistan’ın Türkiye’den yaptığı ithalatın Aralık 2020'de 50.6 milyon riyal (13.49 milyon dolar) olduğunu ortaya koyarken, Kasım'da bu rakam 182.2 milyon riyal, 2019 yılı Aralık ayında ise 1.06 milyar riyal seviyesinde kaydedilmişti. 

 Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi iş adamları geçtiğimiz yıl iki ülke arasında yaşanan politik gerilim sebebiyle Türkiye menşeli ürünlere resmi olmayan bir boykot uygulama çağrısı yapmışlardı. 

2020'de boykotun başladığı Ekim, Kasım ve Aralık'ta Suudilere satılan toplam konut sayısı 192 olarak gerçekleşmişti. Geçen yılın aynı döneminde ise söz konusu satış adedi 536'ydı. Boykot kararının alındığı bu yıl 3 aylık periyotta yüzde 64 oranında düşüş yaşandı.

 Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Sadece Aralık'ta Suudilere yapılan konut satışı ise, geçen yıla göre yüzde 68 oranında azalarak 194'ten 62 olmuştu.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!


Geri Dön