25 / 04 / 2024

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

Bir kablosuz telekomünikasyon şirketi olan T-Mobile, bilgisayar korsanlarının veri ihlalinde yaklaşık 37 milyon faturalı ve ön ödemeli müşterinin bilgilerini çaldırdığını itiraf etti.



T-Mobile, Amerika Birleşik Devletleri'nde cep telefonu ve internet hizmetleri sağlayan bir kablosuz telekomünikasyon şirketidir. Şirket, bireyler, aileler ve işletmeler için çeşitli planların yanı sıra müşterilerin şirket aracılığıyla satın alabileceği veya finanse  edebileceği akıllı telefonlar ve tabletler de dahil olmak üzere çeşitli cihazlar sunmaktadır. T-Mobile, müşterilere kablosuz hizmetleri üzerinde daha fazla esneklik ve kontrol sağlamayı amaçlayan "Taşıyıcı Olmayan" yaklaşımıyla tanınır. 2020'de T-Mobile, Sprint ile birleşmesini tamamladı ve bu, T-Mobile'ın ABD'deki lider kablosuz taşıyıcı konumunu daha da güçlendirdi.

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

T- Mobile aracılığı ile paylaşılan bir dosyalamada, sorunu 5 Ocak tarihinde keşfettiğini, ancak kötü aktörlerin 25 Kasım'dan beri şirketten veri çaldığı ifade edildi. İhlali duyuran bir paylaşımda T-Mobile, bilgisayar korsanlarının müşteri bilgilerini çalmak için yeni bir API kullandığını kanıtladı.


Geri Dön