24 / 04 / 2024

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşı mağdur etti!

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşı mağdur etti!

Trabzon Tabakhane Vadisl'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan binalar çevreyi ve semt sakinlerini mağdur etti. Mahalle sakinleri Kentsel dönüşüm ile başlayan yıkımların bitmemesinin mahalleyi savaş alanına çevirdiğini belirtti.



Trabzon Tabakhane Vadisi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan binalar çevreyi ve semt sakinlerini mağdur etti. Mahalle sakinleri Kentsel dönüşüm ile başlayan yıkımların tamamlanmamasının mahalleyi Filistin'e çevirdiğini belirtti. Çocukların yıkımların aralarında oynaması tehlikeye davet çıkarıyor. Mahalle sakinleri korku içerisinde yaşarken projenin yada yıkılan binaların hafriyatlarının temizlenmesini istiyorlar. Evlerinde oturmaya devam eden vatandaşlarda Kırkmerpen esnafı da durumdan şikâyetçi. Şikâyetleri yetkililerin ilgisizliği ve harekete geçmeyişi. Ne yapılacaksa biran önce yapılsın bizde bu mağdur durumdan biran önce kurtulalım diyen vatandaş eli kolu bağlı beklemekten oldukça sıkılmış durumda. Projenin hızlı bir şekilde sonuca bağlanıp kendilerinin de belediye tarafından ortak bir noktada buluşup hayatlarına devam etmek istediklerini söylediler. Tabakhane sakinleri yıkılan binaları içkicilerin, balicilerin, tinercilerin mesken tuttuğunu dolayısıyla kaygılarının hat safhada olduğunu vurguladılar. Ev sahiplerinden Kemal Eren içini şu sözlerle döktü: '1 yıldır bu mağduriyeti yaşıyoruz. Kat mülkiyeti yerine gecekondu statüsünde alıyorlar malımızı. Arsa payıyla beraber daire başına 50 milyar veriyorlar. Ama TOKİ'den 150 milyarlık ev gösteriyorlar. Üstüne bir de 100 milyar borç sahibi oluyoruz. Kendi malımız için belediye bizi mahkemeye veriyor, biz kendimizi malımız için hakkımızı aramak istediğimizde dava açamıyoruz. Daha yeni gittim belediyeye yapacağız diyorlar ama ses seda yok. Mağdurla muhatap olan kimse yok. 

Bu olaylardan dolayı evlerimize hiçbir bakım yapamıyoruz ne olacağı belli değil çünkü. Eksiğimizi gideremiyoruz bekliyoruz. Çocuklarımız bu inşaat yıkıntıları arasında oyun oynuyor can güvenlikleri yok. Mahalle artık bu haliyle tehlike arz ediyor. Her türlü insan bu inşaatlara geliyor, alkolünü alıyor, tinerini çekiyor, uyuşturucusunu kullanıyor. Kim evladını böyle bir mahallede büyütmek ister ya da yaşamak ister. Çok şey değil hakkımız olanı istiyoruz ve biran önce çözüm bekliyoruz hepsi bu. Şehrin göbeğinde yıkıntılar arasında korku ve pislikle yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımız tozdan, pislikten hasta oldular. Sadece mağduriyetimiz giderilsin istiyoruz.' Şeklinde konuştu.


Taka


Geri Dön