26 / 04 / 2024

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binayla ilgili belirizlik sürüyor. Mülk sahibi üç katlı binasına beş daire isteyince sorun çözülemiyor.

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşı mağdur etti!

Trabzon Tabakhane Vadisl'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan binalar çevreyi ve semt sakinlerini mağdur etti. Mahalle sakinleri Kentsel dönüşüm ile başlayan yıkımların bitmemesinin mahalleyi savaş alanına çevirdiğini belirtti.

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Narlıdere kentsel dönüşümle yeniden doğacak!

İzmir Narlıdere yeniden doğuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığı Narlıdere'ye yemyeşil bir spor vadisi ve metro geliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"Önümüzdeki iki yılda alt yapı ve projeleri bitireceğiz" dedi...

Tabakhane Vadisi’ndeki 3 katlı ev kaderine mi terk edildi?

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binayla ilgili belirizlik sürüyor. Mülk sahibi üç katlı binasına beş daire isteyince sorun çözülemiyor.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

TOKİ Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başkentte yapılacak İmrahor Vadisi Millet Bahçesi ile Mamak Kentsel Dönüşüm 548 Konut'un temeli törenle atıldı.

Keçiören Hacıkadın'da hak sahipleri tapularına kavuştu!

Keçiören Hacıkadın Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında imar planı ve parselasyon çalışmalarını tamamladı...

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Trabzon'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Trabzon’un Zağnos Vadisi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Zağnos’un Pazarkapı tarafından uygulanan kentsel dönüşümde binalar yıkıldı, yerine kaymakamlık ve belediye binarı yapıldı. 

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde mutlu sona yaklaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından etap halinde gerçekleştirilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaşıldı. 2 bin 175 gecekondunun yıkıldığı proje kapsamında 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalandı.

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Ankara Dikmen Vadisi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Dikmen Vadisi bölgesinde 4. ve 5. Etap’taki gecekonduların yıkımına başlandı. Mülk sahipleriyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm Haberi

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Tabakhane Vadisi’nde büyükşehir tarafından yapılan projeleri inceledi. Günebakış'tan Gültekin Sadıkoğlu'nun haberine göre; Başkan Zorluoğlu, eski Başkan Gümrükçüoğlu döneminde Büyükşehir ile TOKİ tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiikleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binaya hiç değinmedi. Bina sahibi Mustafa Öksüz ise “5 daire istiyoruz.  Ancak alamıyoruz. Alice pskolojik olarak çöktük. Ben iki beyin ameliyatı geçirdim.” şeklinde konuştu.

BAKAN TALİMATINA RAĞMEN SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mülküyle ilgili TOKİ Başkanı dâhil ilgili kişilere kesin talimat verdiğini söyleyen Öksüz, temmuz ayında “Bakan Kurum ile 2 kez görüştüm. 28 Aralık 2018 tarihinde Kadınlar Pazarı’nda kendisiyle ayaküstü görüşme fırsatım oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ömer Bulut’a durumumu sordu. Bakan sorunuma ilişkin ‘Bu abinin işi çözülecek’ şeklinde kesin...