25 / 04 / 2024

Tabakhane Vadisi’ndeki 3 katlı ev kaderine mi terk edildi?

Tabakhane Vadisi’ndeki 3 katlı ev kaderine mi terk edildi?

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binayla ilgili belirizlik sürüyor. Mülk sahibi üç katlı binasına beş daire isteyince sorun çözülemiyor.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Tabakhane Vadisi’nde büyükşehir tarafından yapılan projeleri inceledi. Günebakış'tan Gültekin Sadıkoğlu'nun haberine göre; Başkan Zorluoğlu, eski Başkan Gümrükçüoğlu döneminde Büyükşehir ile  TOKİ  tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiikleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binaya hiç değinmedi. Bina sahibi Mustafa Öksüz ise “5 daire istiyoruz.  Ancak alamıyoruz. Alice pskolojik olarak çöktük. Ben iki beyin ameliyatı geçirdim.” şeklinde konuştu.

BAKAN TALİMATINA RAĞMEN SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mülküyle ilgili TOKİ Başkanı dâhil ilgili kişilere kesin talimat verdiğini söyleyen Öksüz, temmuz ayında “Bakan Kurum ile 2 kez görüştüm. 28 Aralık 2018 tarihinde Kadınlar Pazarı’nda kendisiyle ayaküstü görüşme fırsatım oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ömer Bulut’a durumumu sordu. Bakan sorunuma ilişkin ‘Bu abinin işi çözülecek’ şeklinde kesin talimat verdi. İlgili kişi de ev sorunun çözüleceğini Öğretmen evinin hemen arkasında konut yapılacağını söylendi. İkinci kez Bakan Kurum’la görüştük. Durumum hala çözülmediğini görünce Bulut’u çağırdı ve ‘Trabzon’a bir daha geldiğimde bu abinin işi çözüme kavuşmuş olacak.’ diyerek sitem etti. 


Geri Dön