20 / 04 / 2024

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı değerlendirildi!

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı değerlendirildi!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya: ''Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, üzerinde itirazların olduğu konularda yeniden dinledik'' dedi...



 TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya,  Genel Kurul gündeminde bulunan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'na ilişkin,  "Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, üzerinde itirazların olduğu konularda yeniden dinledik" dedi.


Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu tasarının 23. dönemde Meclis'e geldiğini ve üzerinde uzun görüşmelerin yapıldığını anımsattı. Erol Kaya, konuyla ilgili bütün kesimlerin dinlendiğini, buna göre değerlendirmeler yapılarak tasarının ele alındığını ifade etti. 


Tasarının bu dönem yeniden gündeme alındığını belirten Kaya, tasarı üzerinde yine değerlendirme çalışması yaptıklarını ifade etti. Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini tekrar dinlediklerini kaydeden Kaya, ''Özellikle koruma kapsamındaki alanlarda, güvenlikle ilgili zaruret halinde buralarda nasıl çalışma yapılabilir konusu, yanlış anlaşıldı. Biz sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki itirazlarının yeniden dinledik ve değerlendirmelerde bulunduk'' dedi.


Kaya, tasarının geri çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, üzerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağının da TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde değerlendirilebileceğini söyledi.


Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı, 2012 yılında, Çevre Komisyonu'nda kabul edilmiş ve Genel Kurul gündemine girmişti. Tasarı, gündemin 4. sırasında yer alıyor.


AA


Geri Dön