25 / 04 / 2024

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kaya, Avrasya Tüneli'ni inceledi. Kaya: "İstanbul'un ulaşımına yeni bir nefes borusu açılıyor. Projede 3-4 ay sonra ışığın görülecek olması Türkiye'de hükümetin icraat noktasında geldiği noktayı ifade ediyor" dedi.

Erol Kaya, Türkiye'de çevre hassasiyeti istismar ediliyor!

Erol Kaya, 2023 'e Doğru AB Sürecinde Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Mevzuat ve Uygulamaları Paneli'nde, çevre ve kalkınma arasında bir sıkıntının söz konusu olduğunu belirtti.

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı değerlendirildi!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya: ''Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, üzerinde itirazların olduğu konularda yeniden dinledik'' dedi...

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Deprem bölgesinde yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreç hızlanıyor! İşte yeni düzenleme...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde, yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreçlerin hızlandırılacağına ve bu konuda genel usulden farklı geçici bir usulün uygulanacağına dikkat çekti. İşte yeni düzenlemeler...

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Haciz ve icra konularında güncelleme! Artık haciz yapılabilmesi için icra mahkemesi kararı gerekecek!

TBMM Adalet Komisyonu, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini kabul etti. Kanun teklifi, yargıda adil bir sürecin sağlanması ve borçluların mağduriyetinin önlenmesi amacını taşıyor.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

Açma ve kapama ücreti kalkıyor, kaçak geçiş cezası düşürülüyor! Milyonlara müjde!

Tüketicileri Koruma Yasası geçen günlerde TBMM Sanayi Komisyonu tarafından onaylandı. Peki Tüketicileri Koruma Yasası'nda hangi düzenlemelere yer verilecek? İşte vatandaşın da rahatlamasını sağlayacak dikkat çeken o düzenlemeler...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya Haberi

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Boğazı karayolu tüp geçiş projesi olan Avrasya Tüneli'nin, İstanbul'un ulaşımına yeni bir "nefes borusu" olacağını söyledi. 


Kaya, Asya ve Avrupa'yı deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleştirecek Avrasya Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.


Asya Geçiş Kutusu Ana Şantiyesi olarak adlandırılan alana gelen Kaya'ya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş da eşlik etti.


Kaya ve Baş, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.  


Kaya, Avrasya Tüneli'nde yaptığı açıklamada, ulaşımın İstanbul'un en önemli meselelerinden birisi olduğunu söyledi.


Bu konuda Marmaray, 3. köprü gibi çok sayıda önemli projeye imza attıklarını dile getiren Kaya, "Avrasya Tüneli Projesi, çok önemli bir proje. İstanbul'un ulaşımına yeni bir nefes borusu açılıyor. Projede 3-4 ay sonra ışığın görülecek olması Türkiye'de hükümetin icraat noktasında...