23 / 04 / 2024

Erol Kaya, Türkiye'de çevre hassasiyeti istismar ediliyor!

Erol Kaya, Türkiye'de çevre hassasiyeti istismar ediliyor!

Erol Kaya, 2023 'e Doğru AB Sürecinde Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Mevzuat ve Uygulamaları Paneli'nde, çevre ve kalkınma arasında bir sıkıntının söz konusu olduğunu belirtti.




TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Türkiye'de çevre hassasiyeti istismar edilerek çevrecilik algısına zarar verildiğini söyledi.


Batılı ülkelerin bu sıkıntıyı çevreyi ihmal ederek çözdüğünü savunan Kaya, "Türkiye'de sağlıklı bir kalkınmayı sağlıklı bir çevreyle gerçekleştirmeliyiz" dedi.


Kaya, AB müktesebatı uyum sürecinde ilk açılan fasıllardan birisinin çevre olduğunu vurgulayarak, bütün ülkelerin bunu sona bırakırken Türkiye'nin öncelik vermesinin büyük önem taşıdığını anlattı.


Türkiye'nin 2009'da Kyoto Protokolü'nü imzaladığını anımsatan Kaya, 2023 vizyonunda da merkezi hükümet, yerel yönetim ve özel sektör olarak çevreye yönelik 58 milyar avroluk yatırım öngörüldüğünü kaydetti.


Kaya, Türkiye'de sürekli artan bir ivmeyle çevre yatırımları gerçekleştirildiğine işaret ederek, şöyle konuştu:


"Gezi Parkı ve ODTÜ olaylarına baktığımızda ise toplumsal bilincin geliştiğini görüyoruz. Son olaylarda iyi bir bilincimiz olduğunu ortaya koyduk. Ancak bu bilinç istismar edildi. Türkiye'de çevre hassasiyeti istismar edilerek çevrecilik algısına zarar veriliyor. Çevre hassasiyeti, son yaşadığımız iki olayda çevreye zarar veren boyuta ulaşmıştır. Bu ülke adına üzüntü verici bir hadisedir, büyük kayıptır." 


AA


Geri Dön