26 / 04 / 2024

Taha Group, Erzurum'da 2 yeni fabrika açıyor!

Taha Group, Erzurum'da 2 yeni fabrika açıyor!

Erzurum'a tekstil yatırımlarını çekmek amacıyla geçen yıl temeli atılan Tekstilkent Projesi'nde yer alan 4 fabrikadan ikisinde Taha Group'un şirketi Yavuz Tekstil üretime geçecek...



Global konfeksiyon endüstrisinde birinci lig oyuncusu haline gelmeyi hedef edinen Taha Group bu yolda hızla ilerliyor, vahap Küçük'ün yönetim kurulu başkanı olduğu tekstil devi yatırımda hız kesmiyor. Grup son yatırımı için seçtiği Erzurum'da iki fabrika açacak.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Erzurum'a tekstil yatırımlarını çekmek amacıyla geçen yıl temeli atılan Tekstilkent Projesi'nde yer alan dört fabrikadan ikisinde Taha Group'un şirketi Yavuz Tekstil üretime geçecek. Bunun için İstanbul'da VDS Tekstil Sanayi adıyla üç ay önce yeni bir şirket kuruldu. 1994'te Taha Group'ta göreve başlayan, 18 yıldır da Yavuz Tekstil'de görev yapan Genel Müdür Alaattin Torunoğlu, yeni şirketin yetkili isimleri arasında yer aldı. Erzurum'da da bir şubesini açan şirket geçen haftalarda kuruluşunu tamamladı.

Fabrikada son hazırlıklar yapılıyormuş. Üretim bu hafta başlayacakmış, ilk etapta 100 çalışanla üretime geçilecekmiş. Şirket 6'ıncı Bölge teşviklerinden faydalanacağı gibi işkur'dan da işgücü desteği alacak. Erzurum'da üretilecek tekstil ürünleri ise dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek.

Yavuz Tekstil, Fransız LC Waikiki'nin tedarikçisi olarak 1993'te Taha Group tarafından kuruldu.  Bugune kadar İstanbul ve Safranbolu'da üretim yapıyordu. Erzurum'dakilerle birlikte tesis sayısı dörde çıkacak. Şirket, Taha Group'un denim üretimini yapıyor. Erzurum'da dünya devlerine üretilecek mont ve pantolonlar Çin'den ABD'ye birçok ülkeye ihraç edilecek. Hemen belirtelim, Tekstilkent Projesi'ndeki diğer iki fabrikanın sahibi ise dünya devlerinin bir başka tedarikçisi 3F Tekstil olmuş. Firma, Zara, Mango, Bershka, Next gibi global markalara kadın elbisesi, ceket, etek ve bluz üretiyor. İstanbul ve inebolu'daki tesislerine Erzurum'u da eklemiş oldu. 10 bin metrekarelik üçüncü fabrikayla hedef büyüten 3F Tekstil de Yavuz Tekstil gibi 100 kişiyle bu hafta deneme üretimine geçiyor. 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon ihracatçıları Birliği'nin (İHKİB) ihracat şampiyonları arasında yer alan firma, 2018'de 40 milyon euro ihracat yaptı. Her iki grubun fabrikalarda üç yılın sonunda 2 bin kişiyi istihdam etmesi bekleniyor.

 


Geri Dön