27 / 04 / 2024

Tahıl koridoruyla fiyatlar düştü mü? Hangi borsada buğday bugün kaç TL'den satılıyor? 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Tahıl koridoruyla fiyatlar düştü mü? Hangi borsada buğday bugün kaç TL'den satılıyor? 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tahıl koridoru anlaşması ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki tahıl koridoruyla fiyatlar düştü mü? Hangi borsada buğday bugün kaç TL'den satılıyor? Buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2022 fiyat listesi...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tahıl koridoru anlaşması ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Nebati, açıklamasında "Türkiye, bölgesel ve küresel sorunlara ilişkin çözüm üretmek amacıyla yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğine ve müzakerelerine kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Tahıl koridoruyla fiyatlar düştü mü? Hangi borsada buğday bugün kaç TL den satılıyor? 10 Eylül 2022 fiyat listesi 

Bakan Nureddin Nebati, Twitter hesabından tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin açıklamasında gıda fiyatlarına ve gıda maddeleri erişimine de değindi. 

"Küresel gıda krizinin çözümüne yönelik imzalanan Tahıl Koridoru anlaşması ile tarım ürünlerindeki arzın daralması, gıda fiyatlarının daha da yükselmesi önlenmiş, buğday başta olmak üzere birçok ülkenin temel gıda maddelerine erişimi sağlanarak üretim sürdürülebilir kılınmıştır" diyerek açıklamasına başlayan Bakan Nebati, dünyaya nefes aldıran bu anlaşmanın müzakere aşamasında, Türkiye’nin üstlendiği stratejik rol ve diplomatik başarısının oldukça önemli olduğunu altını çizdi. 

Nebati, küresel gıda fiyatlarında bir düşüş eğiliminin başlamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etkisi olduğunu belirterek, " Tarihi Anlaşma; önümüzdeki dönemde de Türkiye, bölgesel ve küresel sorunlara ilişkin çözüm üretmek amacıyla yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğine ve müzakerelerine kararlılıkla devam edecektir" şeklinde konuştu. 

Peki buğday fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Hangi borsada buğday bugün kaç TL'den satılıyor? İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön