25 / 04 / 2024

Tahıl taşıyan 5 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı! Buğday, arpa ve mısır fiyatları düştü mü? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi

Tahıl taşıyan 5 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı! Buğday, arpa ve mısır fiyatları düştü mü? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl taşıyan 5 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını duyurdu. Peki buğday, arpa ve mısır fiyatları düştü mü? Son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatları kaç lira oldu? Bugün hangi borsada buğday, arpa ve mısır ne kadar? İşte 16 Ağustos 2022 buğday, arpa ve mısır fiyat listesi



Küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatına yönelik mutabakat çerçevesinde geçtiğimiz hafta itibariyle 305 bin 458 ton tahıl, 10 ticari gemi aracılığıyla emniyetli olarak Ukrayna limanlarından sevk edildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili gelen son dakika açıklamasında, tahıl sevkiyatı kapsamında Yuzhny'den 2, Çornomorsk'tan 3 olmak üzere, mısır ve buğday yüklü 5 geminin Ukrayna limanlarından çıkış yaptığına dikkat çekildi. 

Tahıl taşıyan 5 gemi daha Ukrayna dan ayrıldı! Buğday, arpa ve mısır fiyatları düştü mü? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi

Açıklamada, ayrıca bugün Ukrayna limanlarına gidecek olan 4 geminin de Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetleneceği vurgulandı. 

Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı Yuriy Vaskov ise yaptığı son dakika açıklamasında ay sonuna kadar en az 10 gemiye daha tahıl ürünleri yüklemesi yapılmasının planlandığının altını çizdi. Vaskov, 14 Ağustos akşamı Odessa limanına giren Sara gemisine 8 bin ton mısır, Efe gemisine ise 7 bin 500 ton yağ yükleneceğine dikkat çekti. 

Peki son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatları kaç lira oldu? Bugün hangi borsada buğday, arpa ve mısır ne kadar? İşte 16 Ağustos 2022 buğday, arpa ve mısır fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön