20 / 04 / 2024

Tahir Akyürek: İçme suyu önceliğimiz!

Tahir Akyürek: İçme suyu önceliğimiz!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 31 ilçe için öncelikli hedefin nitelikli ve sağlıklı su ihtiyacını karşılamak ve kanalizasyon sistemlerini tamamlamak olduğunu belirterek, "öncelikli işimiz" su dedi.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 31 ilçe için öncelikli hedefin nitelikli ve sağlıklı su ihtiyacını karşılamak ve kanalizasyon sistemlerini tamamlamak olduğunu belirterek, Mavi Tünel Konya İçme Suyu Hattı Projesi ile Konya il merkezi ve Çumra ilçe merkezinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi. 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında hizmet ve sorumluluk alanına giren 31 ilçede, yapılacak su ve kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Maliyeti 600 milyon TL olan su ve kanalizasyon yatırımları için hâlihazırda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, ilçe ve mahallelerde öncelikli hedefin nitelikli ve sağlıklı su olduğunu belirtti. 


KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün ilçe teşkilatlanmasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "İl sınırlarımızda bulunan 31 ilçemizde 12 bölge, 27 alt bölge olmak üzere 39 birim ile hizmet veriyoruz. Artık, il merkezine yaklaşık kuzeyde 210 km uzaklıktaki Çeltik'te de, güneyde 150 km uzaklıktaki Taşkent'te de, doğuda 170 km uzaklıktaki Halkapınar'da da, batıda 130 km uzaklıktaki Derebucak'ta da hizmet üretiyoruz. Ahırlı İlçemizi, sağlıklı, kesintisiz su hizmetine kavuşturduk. 


İçme suyu temin amaçlı 14 kuyu açım işlemi ilçelerimizde devam ediyor. Konya'nın en doğusunda yer alan, Niğde'ye sınır Ereğli Zengen ve Karapınar Hotamış mahallelerimizde kanalizasyon şebekesi yapım işi ihalesini gerçekleştirdik" dedi. 


Başkan Akyürek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Tünel Konya İçme Suyu Hattı Projesi ile Konya il merkezi ve Çumra ilçe merkezinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi. Konya'nın 40 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Mavi Tünel İçme Suyu İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı çalışmaları hakkında bilgi veren Akyürek, "Yapımına 2013 yılı Nisan ayında başlanan ve tünel çıkışı ile Meram Dedekorkut Deposu arası uzunluğu 88 bin 733 metre olan isale hattının, yaklaşık 46 km'lik kısmı tamamlanmıştır. Projenin 2016 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı. 


Pusula (Konya)


Geri Dön