27 / 04 / 2024

Tahir Akyürek: Konya Bedesten'deki restorasyon çalışmaları önemli!

Tahir Akyürek: Konya Bedesten'deki restorasyon çalışmaları önemli!

Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’de ve şehir merkezinde sürdürülen restorasyon çalışmalarının şehrin geleceği açısından son derece önemli olduğunu, 150 yıldır dokunulmayan, bozulan mekanların iyileştirildiğini söyledi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’de sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek esnaflarla görüştü.

Bedesten’deki çalışmalarda önemli mesafe alındığını kaydeden Başkan Akyürek, şu ana kadar 900’e yakın işyerine girildiğini söyledi. Dükkanların neredeyse çoğunun yeniden yapıldığını, dükkan başına en az 60-70 bin TL harcama yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, tüm çalışmaların belediyenin gayreti, esnafın işbirliği ve sabrıyla yapıldığını ifade etti.


Tarihi Konya Çarşısı’nın şu anda dünyada devam eden en büyük restorasyon alan çalışması olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, çalışma tamamlandığında 100 ila 150 milyon dolar arasında olan yıllık cironun en az 500 milyon dolara çıkacağını dile getirdi. Restorasyon çalışması biten sokaklarda zemine geçildiğini, zeminin tamamlanması, aydınlatmaların yapılmasıyla bölgenin bir başka güzel olacağını belirten Başkan Akyürek, Bedesten’de şu ana kadar ihalesi yapılan ve harcanan para miktarının 60 milyon TL’nin üzerinde olduğunu vurguladı.


Başkan Akyürek, “Mevlana Meydanı çevresinde yıkılan dükkanlarla beraber oradan da bir süreç başladı. Bunlar şehrimizin geleceği için çok önemli. Şehrimizin geleceğini kurtarıyoruz. 150 yıldır dokunulmayan, bozulan mekanlar iyileştirilmiş oluyor. Sabır gösteren esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Kapalı mekan alanı toplamı yaklaşık 180 bin metrekare olan Tarihi Bedesten’de toplam 2 bin 687 birimde düzenleme yapılıyor.


Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön