25 / 04 / 2024

konya bedesten restorasyon

konya bedesten restorasyon

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi.

Tahir Akyürek: Konya Bedesten'deki restorasyon çalışmaları önemli!

Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’de ve şehir merkezinde sürdürülen restorasyon çalışmalarının şehrin geleceği açısından son derece önemli olduğunu, 150 yıldır dokunulmayan, bozulan mekanların iyileştirildiğini söyledi.

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Konya'da 24 bina daha güçlendirilecek!

Konya'da çöken bina alanında incelemelerde bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca buradaki 24 binanın güçlendirme ve restorasyon çalışması gerçekleştirilecek'' dedi.

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tantavi ambarı, şehrin sanat ve kültür hayatına büyük katkı sunacak" dedi.

Konya Kadı İzzettin Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Konya genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu döneminin tanınmış devlet adamlarından Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi karşısında yer alan tarihi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda restorasyon çalışması yürütüyor.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Bedesten Çarşısı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

konya bedesten restorasyon Haberi

konya bedesten restorasyon

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna bir ödül daha verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü'nde başladı. Kongre kapsamında ülke genelinde 111 belediyenin eserleriyle yarıştığı İdeal Kent Ödülleri sahiplerini buldu. Konya Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 687 işyerinin restore edildiği "Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi" ile ödüle layık görüldü. Düzenlenen törenle İdeal Kent Ödülü'nü, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın elinden Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Selim Büyükkarakurt aldı.Ülke genelinde...