28 / 03 / 2024

bedesten restorasyon

bedesten restorasyon

Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’de ve şehir merkezinde sürdürülen restorasyon çalışmalarının şehrin geleceği açısından son derece önemli olduğunu, 150 yıldır dokunulmayan, bozulan mekanların iyileştirildiğini söyledi.

Bedesten Çarşısı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

Afyonkarahisar Bedesten Çarşısı restorasyonunda son durum ne?

Afyonkarahisar’da 116 yıllık geçmişi olan Tarihi Bedesten Çarşısı'nın restorasyon işini alan firmanın ortadan kaybolduğu, çalışmaların yarım kaldığı belirtildi.

Konya Tarihi Bedesten restorasyon çalışmasında sona gelindi!

Tarihi Konya Çarşısı ’nda son aşamaya gelen restorasyon çalışmalarını inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgede ticari hareketliliğin ve ziyaretçi sayısının artmaya başladığını söyledi.

Konya Tarihi Bedesten’de restorasyon çalışması devam ediyor!

Bugüne kadar 2 bin 450 işyerinin restorasyonunun tamamlandığı Bedesten ile Konya’ya marka değer katacak tarihi bir çarşı kazandırılacak. Yürütülen projenin maliyeti sonraki etaplarla birlikte 100 milyon lirayı bulacak...

Akkar Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkar Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Karahan, Burak Kargın tarafından 200 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Mart'ta Esenyurt'ta kuruldu.

TOKİ restorasyon kredisini 125 bin liraya çıkardı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2005'te başlattığı "restorasyon kredisi" uygulaması ile 530 kültür varlığına kredi desteği verdi. Başlatılan restorasyon projelerinden 335'i tamamlanarak kültür değerleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

TOKİ restorasyon kredisini 125 bin liraya çıkardı!

Bugüne kadar 530 restorasyon projesi için 46 milyon lira kredi tahsis eden TOKİ, 7 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasmda restorasyon kredisi başvurularım kabul edecek. TOKİ, kredi üst limitini bu yıl 125 bin liraya çıkardı.

Mardin Kalesi'nde restorasyon çalışması başladı!

218 yıl aradan sonra ilk defa restorasyon kapsamına alınan Mardin Kalesi için yüklenici firma İtalya’dan özel olarak getirdiği çelik bariyerleri, kale etrafında monte etmeye başladı. Çalışmaların 2 yıl sürmesi bekleniyor...

TOKİ restorasyon kredisini 125 bin liraya çıkardı!

Yıkılma ve yok olma tehlikesi bulunan tarihsel değerleri, sağladığı restorasyon kredileriyle gelecek nesillere kazandıran TOKİ, bugüne kadar 530 restorasyon projesi için 46 milyon lira kredi tahsis etti

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Arda, Selcen Zeliha Özkök Arda tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Mart'ta kuruldu.

Anadolu Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynep Kızıldeli tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Şubat'ta Bahçelievler, Kocasinan Merkez Mahallesi 'nde kuruldu.

İzmir Kuş Cenneti'ndeki Kuluçka Adası'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

İzmir Kuş Cenneti yavru flamingolara hazır. Flamingoların Türkiye'deki iki üreme sahasından biri olan İzmir Kuş Cenneti'ndeki yaklaşık 6,5 dönümlük kuluçka adası, yapılan restorasyon çalışmasıyla üreme sezonuna hazır hale getirildi

Edrine Enerji İnşaat Taahhüt Mühendislik Turizm Temizlik Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Edrine Enerji İnşaat Taahhüt Mühendislik Turizm Temizlik Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mücahit Sezer tarafından 80 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Şubat'ta kuruldu.

bedesten restorasyon Haberi

bedesten restorasyon


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’de sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek esnaflarla görüştü.

Bedesten’deki çalışmalarda önemli mesafe alındığını kaydeden Başkan Akyürek, şu ana kadar 900’e yakın işyerine girildiğini söyledi. Dükkanların neredeyse çoğunun yeniden yapıldığını, dükkan başına en az 60-70 bin TL harcama yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, tüm çalışmaların belediyenin gayreti, esnafın işbirliği ve sabrıyla yapıldığını ifade etti.


Tarihi Konya Çarşısı’nın şu anda dünyada devam eden en büyük restorasyon alan çalışması olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, çalışma tamamlandığında 100 ila 150 milyon dolar arasında olan yıllık cironun en az 500 milyon dolara çıkacağını dile getirdi. Restorasyon çalışması biten sokaklarda zemine geçildiğini, zeminin tamamlanması, aydınlatmaların yapılmasıyla bölgenin bir başka güzel olacağını belirten Başkan Akyürek, Bedesten’de şu ana kadar ihalesi yapılan ve harcanan...