25 / 04 / 2024

Konya Tarihi Bedesten restorasyon çalışmasında sona gelindi!

Konya Tarihi Bedesten restorasyon çalışmasında sona gelindi!

Tarihi Konya Çarşısı ’nda son aşamaya gelen restorasyon çalışmalarını inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgede ticari hareketliliğin ve ziyaretçi sayısının artmaya başladığını söyledi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Bedesten’de son aşamaya gelen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bedesten’de yapılan çalışmada artık son noktayı koymak üzere olduklarını belirten Başkan Akyürek, yakında Tevfikiye Caddesi’nin zemin düzenlemesini de tamamlayacaklarını dile getirdi. Başkan Akyürek, “Yeni konsepte göre Bedesten’de yeni bazı düşüncelerimiz var. Burada ticari hareketlilik ve ziyaretçi sayısı artmaya başladı. Buna uygun olarak özellikle kaldırım işgalleri ve görüntü kirliliği oluşturan bazı unsurlara müdahale edeceğiz, yeniden düzenleyeceğiz. Bedesten esnafımız yaptığımız çalışmada bizlere büyük destek oldu. Tarihi Konya Çarşısı yenilendi. Buradaki çalışmayla bütünleşen Alaaddin Tepesi ile Mevlana Türbesi arasındaki hem raylı sistem çalışması tamamlanmak üzere hem de cephe düzenlemeleri devam ediyor” dedi.


Burada Bedesten esnafı ve bölgede alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akyürek, Mevlana Türbesi’nin çevresinde kötü görünen hiçbir şey bırakmamak için planlama yaptıklarını, buna göre bir çalışma düzeni oluşturduklarını da sözlerine ekledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Bedesten’de 2 bin 687 dükkan biriminde restorasyon çalışması yaptı.



Konya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön