19 / 04 / 2024

tarihi bedesten restorasyon

tarihi bedesten restorasyon

Tarihi Konya Çarşısı ’nda son aşamaya gelen restorasyon çalışmalarını inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgede ticari hareketliliğin ve ziyaretçi sayısının artmaya başladığını söyledi.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

Orhan Veli Kanık’ın simit fırını ihaleye çıkıyor!

Türk Edebiyatı'nın değerli isimlerinden Orhan Veli Kanık’ın şiirlerine ilham olan simit fırınının yer aldığı tarihi bina, restorasyon karşılığı ihaleye çıkarılıyor...

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

tarihi bedesten restorasyon Haberi

tarihi bedesten restorasyon


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Bedesten’de son aşamaya gelen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bedesten’de yapılan çalışmada artık son noktayı koymak üzere olduklarını belirten Başkan Akyürek, yakında Tevfikiye Caddesi’nin zemin düzenlemesini de tamamlayacaklarını dile getirdi. Başkan Akyürek, “Yeni konsepte göre Bedesten’de yeni bazı düşüncelerimiz var. Burada ticari hareketlilik ve ziyaretçi sayısı artmaya başladı. Buna uygun olarak özellikle kaldırım işgalleri ve görüntü kirliliği oluşturan bazı unsurlara müdahale edeceğiz, yeniden düzenleyeceğiz. Bedesten esnafımız yaptığımız çalışmada bizlere büyük destek oldu. Tarihi Konya Çarşısı yenilendi. Buradaki çalışmayla bütünleşen Alaaddin Tepesi ile Mevlana Türbesi arasındaki hem raylı sistem çalışması tamamlanmak üzere hem de cephe düzenlemeleri devam ediyor” dedi.


Burada Bedesten esnafı ve bölgede alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akyürek,...