16 / 04 / 2024

Konya Tarihi Bedesten’de restorasyon çalışması devam ediyor!

Konya Tarihi Bedesten’de restorasyon çalışması devam ediyor!

Bugüne kadar 2 bin 450 işyerinin restorasyonunun tamamlandığı Bedesten ile Konya’ya marka değer katacak tarihi bir çarşı kazandırılacak. Yürütülen projenin maliyeti sonraki etaplarla birlikte 100 milyon lirayı bulacak...




Konya’daki Tarihi Bedesten’de 2 bin 687 işyerinde restorasyon çalışması devam ediyor. 100 milyon liraya mal olacak proje ile tarihi bir çarşı ortaya çıkarılacak.


Bugüne kadar 2 bin 450 işyerinin restorasyonunun tamamlandığı Bedesten ile Konya’ya marka değer katacak tarihi bir çarşı kazandırılacak. Yürütülen proje sonraki etaplarla birlikte 100 milyon lirayı bulacak.


Restore edilen işyerlerinden bin 400 tanesi zemin kattaki dükkanlardan oluşuyor. Çalışmalarda 530 ton demir, 110 ton alüminyum, 53 bin metrekare çatı kaplama, 10 bin metrekare kepenk yapıldı. Bugüne kadar bin 50 metre kanalizasyon, bin 175 metre telekomünikasyon ve sinyalizasyon, 13 bin metrekare doğal taş döşemesi, 4 bin 500 metre sundurma, 10 bin metrekare cam imalatı yapıldı. 


Bölgedeki altyapı çalışmaları da büyük bir titizlikle ilerliyor. Su, kanalizasyon, fiber optik kablo, elektrik, doğalgaz, Telekom gibi alanlarda birçok farklı kuruluş çalışıyor. Projenin devamında ise Bedesten’den Mevlana’ya kadar olan alan ve Alaaddin Caddesi cephe düzenlemeleri gerçekleştirilecek.


 

Toki Haber


Geri Dön