26 / 04 / 2024

konya bedesten yenileme çalışmaları ne zaman bitecek

konya bedesten yenileme çalışmaları ne zaman bitecek

Bugüne kadar 2 bin 450 işyerinin restorasyonunun tamamlandığı Bedesten ile Konya’ya marka değer katacak tarihi bir çarşı kazandırılacak. Yürütülen projenin maliyeti sonraki etaplarla birlikte 100 milyon lirayı bulacak...

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Konya'da 6 bin 950 konut inşa ediliyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Konya'da Mevla  Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamındaki temel atma töreninde yaptığı konuşmada Konya'nın 14 ilçesinde 6 bin 950 konut inşa edildiğini açıkladı. 

Konya Mevlana'da 19 bin 750 metrekarelik alan dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 19 bin 750 metrekarelik bir alanda dönüşüm yapıldığını belirtti.

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Konya Karatay'da yenileme alanı kararı!

Konya Karatay'da Aziziye Mahallesi'ndeki bazı gayrimenkuller Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Konya Karapınar'da yollar yenileniyor!

Konya Karapınar Belediyesinin mahallelerdeki kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor. İlçe merkezinde birçok noktada devam eden çalışmalarda kaldırımlara andezit kaplama, andezit bordür döşenmesi yapım çalışmaları sürdürülüyor.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna ödül!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 bina restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Bedesten'de 2 bin 687 binayı restore ettik." dedi.

Konya'daki tarihi sille için proje hazırlandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Selçuk Üniversitesi mimarlık fakültelerinin yürüttüğü "Konya Sille Fiziksel Yenileme Çalışması" projesiyle, Selçuklu Sille Mahallesi'nde sürdürülebilir kültürel turizmin sağlanması amaçlanıyor.

konya bedesten yenileme çalışmaları ne zaman bitecek Haberi

konya bedesten yenileme çalışmaları ne zaman bitecek


Konya’daki Tarihi Bedesten’de 2 bin 687 işyerinde restorasyon çalışması devam ediyor. 100 milyon liraya mal olacak proje ile tarihi bir çarşı ortaya çıkarılacak.


Bugüne kadar 2 bin 450 işyerinin restorasyonunun tamamlandığı Bedesten ile Konya’ya marka değer katacak tarihi bir çarşı kazandırılacak. Yürütülen proje sonraki etaplarla birlikte 100 milyon lirayı bulacak.


Restore edilen işyerlerinden bin 400 tanesi zemin kattaki dükkanlardan oluşuyor. Çalışmalarda 530 ton demir, 110 ton alüminyum, 53 bin metrekare çatı kaplama, 10 bin metrekare kepenk yapıldı. Bugüne kadar bin 50 metre kanalizasyon, bin 175 metre telekomünikasyon ve sinyalizasyon, 13 bin metrekare doğal taş döşemesi, 4 bin 500 metre sundurma, 10 bin metrekare cam imalatı yapıldı. 


Bölgedeki altyapı çalışmaları da büyük bir titizlikle ilerliyor. Su, kanalizasyon, fiber optik kablo, elektrik, doğalgaz, Telekom...