25 / 04 / 2024

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.



ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini ve tek bir davada toplanmasını söyleyen Şehir plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.


ODTÜ rektörünün açılan yol davalarına müdahil bile olmaması ve "tünel yol" ısrarını da anlamsız bulan Çalgüner; açılan davaların da  suya sabuna dokunmayan  teknik açıdan çok zayıf  davalar olduğununu belirterek; şu anda  Çayyolu'ndan -Dikmene uzayan ODTÜ yol güzergahına açılan tek bir güzergah  davası yok...Güzergahın toplamı büyük resim içinde sakat dedi. Dolayısıyla "davasız" bırakılan  "ODTÜ" bilerek yada bilmeyerek  kaderine  ve ranta teslim edilmiştir dedi. Meslek odalarının ODTÜ rektörlük hegomanyasından kurtulmalarını,  dava açmış olmak için dava açmalarının meslek camiasında hoş karşılanmadığını ve etik bir duruş olmadığını  da belirtti. Sit kararlarına çok bel bağlanmamasını,davaların öncelikli konu olarak esastan sit davalarına indirgenmemesini, sit alanlarından da yol geçirilebileceğini söyleyerek, ilgili  arazi kullanımın bizatihi kendisine   yani davaların esastan yol iptal davası olarak açılmasının bütünün görülmesi açısından hakimlerin işini de kolaylaştıracağının özellikle altını çizdi. Toplam  yollar güzergahının bir yarısındaki açılan davayı kaybetmenin veya kazanmanın  ikinci yarısı için   olumsuz başka bir fiili durum yaratması gerçeğini tesadüfe bırakmamalıyız dedi.


Duruş Gazetesi 



Geri Dön