25 / 04 / 2024

Tahir Öztürk'ten yüksek hızlı tren müjdesi!

Tahir Öztürk'ten yüksek hızlı tren müjdesi!

Ak Parti Elazığ Milletvekili Adayı Tahir Öztürk, Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı Sivas-Malatya güzergâhındaki Çetinkaya-Malatya arasındaki bölümün ihalesinin yapılarak sözleşmesinin imzalandığı müjdesini verdi.



Ak Parti Elazığ Milletvekili Adayı Tahir Öztürk, Ayışığı Gazetesine yaptığı özel açıklamada, Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı Sivas-Malatya güzergâhındaki Çetinkaya-Malatya arasındaki bölümün, Etüt, proje ve mühendislik ihalesinin yapılarak sözleşmesinin imzalandığı müjdesini verdi. 


Ak Parti Milletvekili Adayı Tahir Öztürk, Elazığ'ı kapsayan Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Sivas-MalatyaElazığ-Diyarbakır güzergâhı içinde bulunduğunu belirterek, ilk etap "Sivas-Malatya yüksek hızlı tren projesinin en önemli bölümünü Çetinkaya-Malatya kesimi oluşturmaktadır. Bu hattın Etüt, Proje ve Mühendislik ihalesi yapılmış ve ihale neticelenmiştir. En avantajlı teklif sahibi firma TCDD Genel Müdürlüğü tarafından davet edilerek sözleşme imzalanmıştır" dedi. 


"YÜKSEK HIZLI TREN ELAZIĞ'DAN MALATYA'YA, ELAZIĞ'DAN DİYARBAKIR'A, ELAZIĞ'DAN SİVAS'A KADAR GİDECEK" 


Öztürk, "Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesi'nin geri kalan SivasÇetinkaya kesiminde ve projenin devamı olan Malatya, Elazığ, Diyarbakır Hızlı Tren Projeleri için Etüd Proje ihalesine çıkılmak üzere hazırlıklar TCDD Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Elazığ'a ve Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgesine en iyi hizmeti getirmenin mücadelesini veriyoruz. Bunlardan birisi de yüksek Hızlı Tren Projemizdir. Elazığ'a ve Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgemize hayırlı olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, TCDD Genel Müdürümüze ve çalışanlarına Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Ak Parti Milletvekili Adayı Tahir Öztürk, bir müjde de emeklilere verdi. Öztürk, en büyük saygıyı emeklilere göstermeleri gerektiğini belirterek geçtiğimiz aylarda 1.100 liranın altında maaş alan emeklilerimize 1200 lira ödemeye başladıklarını, 1 Kasımdan sonra da tüm emeklilere ayda 100, yılda 1200 lira zam yapacaklarını vurguladı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 


"ELAZIĞ'DA Kİ EMEKLİLERE MÜJDE" 

Bağ-kur ve SSK Emekliliklerinin maaşlarından kesilen sosyal güvenlik kesintisini tamamen ortadan kaldıracaklarını belirten Öztürk, emeklilerin  TOKİ  aracılığı ile 250 TL taksitle ev alabileceklerini belirtti. 


ESNAFLARA KREDİ 

Esnaf için önümüzdeki dönemde düşük faizli kredi uygulamaya devam edeceklerini, isteyen esnaflara 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceklerini belirten Öztürk, çok sayıda işçi istihdam edecek ama fabrikası olmayan yatırımcılara sembolik bir kira karşılığında anahtar teslimi fabrika vereceklerini ve, vergi indiriminde uygulanan 10 işçi çalıştırma şartımızı kaldıracaklarını söyledi. 


ASGARİ ÜCRRET 1300 TL 

Asgari ücreti 1300 TL'ye çıkaracaklarını, yapılan işin tehlike sınıfına göre de asgari ücrette farklılaşma sağlayacaklarını belirten Öztürk, kamuda çalışan taşeronları istihdam edeceklerini, polislerimizin 220 olan ek göstergelerini 3000'e çıkaracaklarını, askerlerimizle ilgili çalışmaların da yürütüldüğünü söyledi. 


Ayışığı Gazetesi


Geri Dön