16 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Maket ve projeden ev alırken dikkat edilmeli!

Tahir Tellioğlu: Maket ve projeden ev alırken dikkat edilmeli!

Türkiye'de maket ve inşaatı devam eden projelerden satışlar yaygınlaşırken, bu durumun üzücü sonuçlara neden olabileceği, vatandaşların firmaları iyi araştırması önerildi. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu uyarıda bulundu...



Türkiye'de maket ve inşaatı devam eden projelerden satışlar yaygınlaşırken, bu durumun üzücü sonuçlara neden olabileceği, vatandaşların firmaları iyi araştırması önerildi İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra projeyi yapan firmaların iyi araştırılması gerektiğini belirtti. Tcllioğlu, yazılı açıklamasında. Türkiye'de son zamanlarda, maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapıldığını ifade ederek, bu satışlarda alıcıların dikkat etmesi gereken önemli hususlar olduğunu bildirdi. Gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra, projeyi yapan firmanın da iyi araştırılması gerektiğini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti: "Satış vaadi sözleşmesinin içeriği, yapılacak işin teknik şartnamesi, yüklenici firmanın geçmişi, gayrimenkulün yapılacağı arsanın üzerindeki ipotek, borç ve imar durumu konularında bilgi edinilmeli. 


Gayrimenkul alım-satımı, tapu sicil memurun önünde imzalanmalı. Satış vaadi sözleşmesi, tapuya şerh edilmemişse, bunun hukuken hiçbir geçerliliği yoktur." Üzülmek istemiyorsanız Mevzuat eksikliğinden dolayı sektörde büyük bir boşluğun olduğunu ifade eden Tellioğlu. "'Bu nedenle, kimi sözde müteahhitler bazen bir evi. birden fazla kişiye satabilmektedir. İşini iyi yapan ile yapmayanların kanun çerçevesinde birbirinden ayrılması gerekmektedir. Bu gerekçelerden dolayı, Müteahhitlik Hizmet Yasasının TBMM gündemine getirilmesinin, sektördeki dürüst meslektaşımızın ve vatandaşımız hukukunun korunması açısından, büyük zaruret görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön