26 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar inşaatlarda çalışamayacak!

Tahir Tellioğlu: Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar inşaatlarda çalışamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, 1 Ocak 2017'ye kadar mesleki yeterlilik belgesi olmayanların inşaatlarda çalışamayacağını belirterek, işçileri ücretsiz mesleki yeterlilik kurslarına katılmaya davet etti...



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, 1 Ocak 2017'ye kadar mesleki yeterlilik belgesi olmayanların inşaatlarda çalışamayacağını belirterek, işçileri ücretsiz mesleki yeterlilik kurslarına katılmaya davet etti.


Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, iş sağlığı ve güvenliği alanında bugün açıkladığı tedbirleri yerinde bulduklarını ifade etti. Sektörde faaliyet gösteren girişimcilerin birinci önceliğinin çalışanların can güvenliği olduğunu belirten Tellioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:


"İnşaat sektöründe çalışan yaklaşık 2,7 milyon kişinin, mesleki yeterlilik belgesi diğer bir ifadeyle ustalık belgesi alması koşulu, bize göre son derece doğru ve hayati derecede önem arz etmektedir. 1 Ocak 2017'ye kadar, mesleki yeterlilik belgesi olamayanlar, inşaatlarda çalışamayacak. İşçilerimizi, ücretsiz mesleki yeterlilik kurslarına katılmaya davet ediyoruz. Eğitimli ve ehliyetli işçilerimiz, ekonomiye ve iş gücü potansiyeline de önemli katkı sağlayacaktır."


Sabah


Geri Dön