19 / 04 / 2024

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre doluyor!

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre doluyor!

48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni 25 Mayıs tarihine kadar almayanlar, çalışamayacaklar. İNTES Genel Sekreteri Necati Ersoy, inşaat sektöründe 36 binden fazla kişiye sertifika verdiklerini söyledi.



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin sınavları devam ediyor. 


Kapsam dahilindeki mesleklerde faaliyet gösteren personelin tamamı 25 Mayıs 2016 tarihine kadar belge almalı. Teorik ve performans olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olanlar sertifikalarını alabilecekler. Sınava firmaların değil, şahısların başvurması gerekiyor. 

Üç sınav ücretsiz İnşaat sektörüne yönelik smav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmeye yetkili olan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Genel Sekreteri Necati Ersoy, 36 binden fazla kişiye sertifika verdiklerini ifade etti. Devlet teşvikinden yararlanarak başvuru yapan adayların, başarısız olmaları halinde üst üste 3 sınava ücretsiz olarak girebileceklerini bildiren Ersoy, yurtdışından gelenlere de belge verebildiklerini ifade etti. 


Sınavların teorik ve performans olmak üzere iki aşamada gerçekleştirileceğini belirten Ersoy, adayların teorik bölümden yüzde 60, pratik bölümden yüzde 80 başarı sağlamaları gerektiğini vurguladı. 


Posta 


Geri Dön