26 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu'ndan 16 Nisan referandum sonuçları değerlendirmesi!

Tahir Tellioğlu'ndan 16 Nisan referandum sonuçları değerlendirmesi!

İMKON Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, "Artık seçimler geride kaldı, zaman hep birlikte çalışma ve ülkeyi kalkındırma zamanıdır" dedi.



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, 16 Nisan 2017 Referandum Sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tellioğlu, 7 Haziran seçimi öncesinden beri süregelen seçim süreci istikrarsızlıkları ve belirsizliklerinin Türkiye ekonomisinin yanında, inşaat sektörünü de durağanlığa sürüklediğini ifade ederek, an itibarıyla açıklanan seçim sonuçlarının “güven ve istikrarı” işaret ettiğini vurguladı.


İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, değerlendirmesinde şu ifadelere de yer verdi: 

“Özellikle bugün yapılan Başkanlık Referandum Seçiminde “evet” oranının yüksek çıkması, mevcut hükümeti de güçlendirmiştir. Aynı zamanda da hükümete güven tazeletmiştir. Bizler iş dünyası olarak, artık seçimlerin geride kaldığı, önümüzün açık olduğu, ülkemizin artık kalkınma hamlelerine kaldığı yerden evetiyle de hayırıyla da devam etmesi gerektiğini bu ülkenin vatandaşları, bu milletin fertleri olarak, ülkemize hizmet etmeye, ülkemizi kalkındırmaya yönelik çalışmamız gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz, bizler bu süreci yarın sabah itibariyle de başlatıyoruz. 


Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1950’li yıllardan beri seçimleri hep güvenilir ve düzgün yürütmüştür. Milletin iradesi “evet” ile tecelli etmiştir. Bu iradeye saygı göstermek demokrasinin gereğidir. Seçimler bitti; artık iş, çalışmak, üretmek ve icraat yapma zamanıdır. Ülkeyi kalkındırma zamanıdır. Seçim gerginliklerini unutma ve giderme zamanıdır. Küresel güçlere ve şer odaklarına karşı birlik ve beraberlik olma zamanıdır. Devletimize birliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkma zamandır. Demokrasiye inanan her kişinin ve kesimin bu sonuçları kabul etme ve sonuçlara saygı duyma zamanıdır. Bunun ötesi bozgunculuktur, arsızlıktır. Milletin iradesine saygısızlıktır. Çıkan sonuçların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ve dışarısında yaşayan milletimizin tüm fertlerine güzel bir gelecek vaat etmesi niyetiyle hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”

İMKON GENEL BAŞKANI

TAHİR TELLİOĞLU



Geri Dön