26 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sözcü'de yer alan habere göre; inşaat sektöründe daralmanın süreceğini ve satışlarda düşüş beklediklerini dile getiren Tahir Tellioğlu, sektördeki şirketlerin iflas oranının ürküttüğnü kaydetti. 

KAMUNUN YÜZDE 20'Sİ SIKINTILI

Özel sektörden daha çok kamu müteahhitlerinde daha ciddi iflaslar yaşanabileceğini belirten Tellioğlu, “Kamu müteahhitlerinin sözleşmelerinde fiyat farkı maddesi yoksa zamlarla ilgili fiyat farkı talepleri karşılanmadığı için onlar daha fazla sıkıntı yaşayacak. Kamu müteahhitlerinin yüzde 20'si iflas anlamında sıkıntı yaşayabilir” diye konuştu. Tellioğlu, inşaat malzemelerinde tekelleşmenin sektörü olumsuz etkilediğini de vurgulayarak, “İnşaat malzemelerinde KDV yüzde 8'e düşürülsün. İlgili düzenlemelerde sektörün görüşleri de alınmalı” dedi.

Tahir Tellioğlu ndan inşaat sektörü açıklaması!

Türkiye'de inşaat sektörünün ekonominin ciddi lokomotifi olduğuna dikkat çeken Tahir Tellioğlu, sektördeki tekelleşme sürecinin yarattığı tahribata da değinerek, şöyle konuştu:

“Türkiye'de maalesef piyasanın istikrara yönelik bir sağlıklı yapılanma süreci sağlanamıyor. Dövize endeksli zamlar yapıldı. Şimdi döviz bir miktar aşağıya geldi. Ancak sektörde yapılan zamlar aşağıya gelmediği gibi özellikle betonda bir tekelleşme süreci var. Bu da inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor.”

7 milyon yapı dönüşmeli!

İnşaat sektörü konut açığı için destek bekliyor!


Geri Dön