17 / 04 / 2024

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı!

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı!

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı. İran Atom Enerjisi Ajansı, İran ile Rusya arasında iki yeni nükleer santralin inşaatı için ön anlaşma sağlandığını duyurdu.



İran Atom Enerjisi Ajansı Sözcüsü Behruz Kemalvendi, İran’ın resmi haber ajansı IRNA’da yer alan açıklamasında, İran Atom Enerjisi Ajansı ile Rusya Milli Şirketi Rosatom arasındaki görüşmeler hakkında, "Görüşmeler, İran ile Rusya’nın nükleer alanda işbirliğini öngören anlaşmalarla sonuçlandı. İki ülke 1992’de imzaladıkları anlaşma esasına göre nükleer alandaki işbirliklerini geliştirebilir" dedi.


Kemalvendi, "Taraflar, İran’ın Buşehr’deki ilk nükleer santralinin yanında her biri en az 1000 megavat kapasiteye sahip olmak üzere en az iki nükleer santralin inşaatı konusunda ön anlaşma sağladı" diye konuştu.


Şimdilik sadece bir ön anlaşma sağlandığını kaydeden Kemalvendi, bunun İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ali Ekber Salihi ile Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko tarafından imzalanması gerektiğini belirtti. Anlaşmanın imza tarihinin henüz netleştirilmediğini ifade eden Kemalvendi, "Taraflar en kısa zamanda teknik ve ticari şartlar konusunda görüşecek ve anlaşma imzalanacak" bilgisini verdi.


AA


Geri Dön