18 / 04 / 2024

Tahsin Babaş: Kastamonu'yu dünya şehri yapacağız!

Tahsin Babaş: Kastamonu'yu dünya şehri yapacağız!

Tahsin Babaş. Kastamonu'daki tarihi eserleri dirilterek ve şehre yeni eserler kazandırarak Kastamonu'yu bir 'Dünya Şehri' yapacaklarını belirtti. Babaş, "Kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm denilmesini ben, hiçbir aday arkadaşıma yakıştıramıyorum." dedi.



Tahsin Babaş, S.S. Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini (TAŞIKO) ziyaret ederek, burada üyelerle bir araya geldi. Burada üyelerin sorun ve taleplerini dinleyen Tahsin Babaş, belediye başkan adayları tarafından kentsel dönüşüm projelerine rant denilmesini kendilerine yakıştıramadığını belirterek, "Kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm denilmesini ben, hiçbir aday arkadaşıma yakıştıramıyorum. 

Çünkü ben, insan hayatına önem veren bir kişiyim. Şimdi Allah korusun bir deprem olsa, 2000 yılından önce yapılan binaların büyük çoğunluğu yıkılma riski taşıyor. Bu depremde, bir sürü vatandaşımız hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek? Bu yüzden kentsel dönüşüme karşıyım demek gibi bir düşünce olabilir mi? Ben hiçbir zaman kentsel dönüşüme olumsuz yönleriyle bakmıyorum. Benim insanım bu depremlerde ölmesin, bizim insanımız her şeyin çok daha iyisine layıktır. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kentsel dönüşüm konusunda mevzuatı bellidir. Türkiye'nin birçok şehrinde kentsel dönüşüm kapsamında yenileme çalışması yapıldı ve hala da yapılıyor. Biz neden diğer şehirlerden geri kalalım? Biz de kentsel dönüşüm mevzuatından yararlanalım. Bu sayede hem riskli binalarımızı yenileyelim, hem de Allah göstermesin, olası bir depremde can güvenliğimizi en üst seviyeye çıkartalım. Biz, inşallah göreve geldiğimizde kentsel dönüşüm konusunda bize müracaat eden her vatandaşımıza kanunların verdiği imkanlar çerçevesinde yardımcı olacağız. Çünkü bazı binalarımız riskli ve depreme dayanıksızdır. İşlevini ve ömrünü yitirmiş binalarımızın yenilenmesi için belediye olarak her türlü çalışmanın içerisinde yer almak istiyoruz" dedi. 

İmar projeleri dışında kültürel turizme de büyük önem vereceklerini ifade eden Tahsin Babaş şunları söyledi: "Kastamonu'nun otantik yapısını açığa çıkartan, yenileme ve ıslah etmeye yönelik, özellikle eski Kastamonu dediğimiz Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi, Hisarardı Mahallesi, Akmescit Mahallesi, Aktekke Mahallesi, İsmailbey Mahallesi, Cebrail Mahallesi'nin bir kısmı başta olmak üzere, bu gibi tarihi özelliği olan mahallelerimizde kültürel turizme dayalı projeler yaptık. Bunları yaparken hem kentimizdeki tarihi dokuyu ortaya çıkarmayı, hem de turizmi canlandırmayı amaçlıyoruz. Her zaman turizmi konuşuyoruz ve turistin gelmesini istiyoruz. Fakat turistin gelmesi için öncelikle turizm alt yapısının oluşturulması gerekiyor. 


Bunlar yapılmadan turist şehrimize gelmez. Alt yapınız yoksa, yeteri kadar oteliniz, konaklama tesisiniz yoksa, zaten gelen turisti şehrimizde ağırlayamazsınız. İnşallah biz, turistin gelmesi için gerekli alt yapıyı oluşturacak projeler hazırladık ve bizlere yetki verilmesi durumunda bunları hayata geçireceğiz. 1920 yıllarındaki tarihi eserlerimizi, o dönemki Kastamonu'muzu bugünlere kadar koruyabilseydik şu anda dünyanın en büyük turizm kenti olurduk. Ama biz, bu hayalimizden vazgeçmedik. Şehrimizdeki tarihi eserleri dirilterek ve şehrimizi yeni eserlerle donatarak Kastamonu'yu bir dünya şehri yapacağız" Şehri kalkındıracak projelere imza atarken, vatandaşların huzur ve refahı için sosyal projelere de büyük önem verdiklerini ifade eden Tahsin Babaş, şunları kaydetti: "Belediyeciliğin diğer bir görevi olan sosyal projelere de büyük önem veriyoruz. 


Bugün çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere, kısacası her kesime hitap eden projeler yapmamız gerekiyor. 

Hatta sokak hayvanlarımıza yönelik çalışmalarda yapılması lazım. Bu konuda belediyemizin sosyal projeler üretmesi, asli görevidir. Biz de, bu konuda projelerimizi hazırladık ve yetki aldığımız ilk günden itibaren büyük bir şevk ve hızla hizmetlerimizi yerine getireceğiz. 


Tünaydın


Geri Dön