20 / 04 / 2024

Nimetullah Topu: Ataşehir'i dünya şehri yapacağız!

Nimetullah Topu: Ataşehir'i dünya şehri yapacağız!

Ataşehir'de toplumsal ve sosyal hayatı rahatlatmak için tasarladığı 81 projeyi açıklayan AK Parti Başkan adayı Topu, Ataşehirlinin yüzünün güleceğini belirtti. Nimetullah Topu 'Alaşehir'i ancak biz dünya şehri yaparız' dedi...



AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, kültür sanat merkezlerinden ulaşıma, sağlık hizmetlerinden imar planlarına kadar Ataaşehir için tasarladığı 81 projeyi anlattı, "Ataşehir'i dünya ölçeğinde bir kent yapacağız" dedi. Silence Otel'de düzenlenen toplantıyla katılan yüzlerce partili Başkan adayı Topu'ya yoğun ilgi gösterdi. AK Parti belediyeciliğiyle Ataşehir'in çehresini değiştireceklerini söyleyen Topu, mevcut belediye yönetimini şöyle eleştirdi: "5 yılda Ataşehir'de kaç kalıcı eser bıraktınız. 5 yıldır bir tane dikili ağacı olmayan bir Ataşehir var.


İstanbul'un en zengin ilçelerinden bir tanesiyiz ama geleceğe bırakacağımız bir kalıcı eser kalmamıştır. Bunun hesabını 30 Mart'ta soracağız. Önümüzdeki dönem Ataşehir'de yeşil dönem olacak." 


ÇEKİM MERKEZİ OLACAK 


Ataşehir'in bir ilçe merkezinin olmamasını eleştiren Topu, "Gümrük alanını ilçe meydanı yapacağız. Anadolu yakasının çekim merkezi Ataşehir olacak. 


Ancak bu projeleri gerçekleştirmek için kazanmamız gereken, kazanacağımız bir seçim var" diye konuştu. 


81 PROJEDEN ÖNE (İKANLAR 3 YENİ METRO HATTI: Dudullu-Ataşehir arasına Bostancı, Ümraniye-Ataşehir arasına Göztepe, Sultaııbeyli-Ataşehir arasına Kadıköy metro hatları 5 yıl içinde hizmete açılacak. 


HAFİF RAYLI SİSTEM: İçerenköy-Carrefour Istasyonu'ndaıı, Kiiçükbakkalköy, İçerenköy, İnönü ve Kayışdağı mahallelerine hafif raylı ulaşım sistemi. 


BİLİM MERKEZİ: Kayışdağı Caddesi'nde gençlerin ve çocukların temel ve sosyal bilimlere, teknolojiye ilgisini artırmak için Bilim Merkezi kurulacak. 


SPOR KOMPLEKSİ: Nuri Cmgıllıoğlu Lisesi yanma spor kompleksi yapılacak. 


EĞİTİME 4 OKUL DESTEĞİ: Doğu Ataşehir, Ferhatpaşa ve Aşık Veysel mahallelerine ilkokul, Fetih Mahallesi'ne de Sağlık Meslek Lisesi yapılacak. 


Akşam


Geri Dön