26 / 04 / 2024

Nimetullah Topu: Ataşehir'de tapu sorunu kalmayacak!

Nimetullah Topu: Ataşehir'de tapu sorunu kalmayacak!

A Haber’de canlı yayında ‘Ajans Yeni Gün’ programında İbrahim Sadri’nin konuğu olan AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, Ataşehir’in tüm problemlerini çözeceklerini söyledi.



2008 yılında kurulmasına rağmen 400 bin nüfusla İstanbul’un on altıncı büyük ilçesi olan Ataşehir’in AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla tanışma zamanının geldiğini belirten AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, ‘2009-2014 dönemi arasında Ataşehir’de belediyenin çözmesi gereken imar ve mülkiyet gibi sorunların hala çözülmemiş olduğunu görüyoruz. Biz, beş yıldır ilçede muhalefetteyiz. Bu beş yıllık dönemde Ataşehir halkının hak ettiği hizmeti alamadığını görüyoruz. Yeni dönemde Ataşehir’in çözülmemiş sorunlarını çözmeyi ve yeni bir vizyonla Ataşehirimizi bölgenin örnek ilçesi haline getirmeyi hedefliyoruz.’ Dedi. 


‘ATAŞEHİR’İ MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ’

Ataşehir’in bir marka olması gerektiğini ancak son beş yılda bu marka değerinin oluşmadığını belirten AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, ‘Önümüzdeki dönem Ataşehir’de  yeni bir dönem başlatıp, ilçemizin marka değerini arttırmayı hedefliyoruz. Şu an Ataşehir sınırlarında kurulmakta olan İstanbul Finans Merkezi var. Burası dünyadaki sekiz dokuz finans merkezine eklenecek olan ve bölgeye, çevreye ciddi katkısı olacak bir merkez. İstanbul Finans Merkezi, tüm uluslararası finans kurumlarının ve ülkedeki en üst finans kurumlarının merkezi olarak Ataşehir ilçemize ciddi bir vizyon katacaktır. Söz konusu proje ile Ataşehir’in unsurlarını birbirine entegre edip Ataşehir halkına önemli fırsatlar sunmak istiyoruz.’ Dedi.  

‘İMAR VE MÜLKİYET SORUNU BİTECEK’

30 Mart sonrası için bütün projelerinin hazır olduğunu belirten AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı  Topu, ‘Öncelikli hedefimiz, geliri düşük olan bölgelerimizi daha iyi duruma getirmek.  İmar ve mülkiyet sorunlarını çözeceğiz.  İmar ve mülkiyet sorunlarını çözdüğümüzde o bölgelerimiz çok daha hızlı bir şekilde gelişecektir. Mevcut sitelerle  ilgili olarak da sosyal ve kültürel projeler hazırlıyoruz’ dedi. 


‘ATAŞEHİR’E 3 AYRI METRO HATTI GELİYOR’

İmar ve mülkiyet sorununun yanında ulaşım sorununu da çözeceklerini belirten AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, ’İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte metroya yatırım yapacağız. Anadolu Yakası’nın ulaşım merkezi Ataşehir olacak.  3 metro hattı geçen bir ilçe olacak.  1 metro hattımız başlamak üzere. İstanbul’un ikinci büyük mahallesi olan İçerenköy ile Kayışdağı, Mevlana Mahallelerimizden ve Batı Ataşehir bölgemizden birbirinden farklı 3 metro hattı geçecek. Halkımızın desteğiyle 30 Mart sonrası Ataşehir gerçek hizmetlerin hissedildiği bir dönem yaşayacak’ dedi. 

 

‘ŞEHİR PARKLARI VE MEYDANLAR İNŞAA EDECEĞİZ’

Bölge halkının sosyal ihtiyaçlarının gözetileceğİni belirten Nimetullah Topu, ‘Ataşehir şu anda beton yığınlarının ve dikey yaşamın olduğu bir bölge. İhtiyacımız olan yeşil alanları ve yaşam merkezlerini bölge halkının menfaatlerine uygun olarak yapacağımız yeni planlar ile oluşturacağız.  Gümrük ve Hal bölgelerini İstanbul’un dışına taşıyıp buraları halkımızın isteği doğrultusunda park, yeşil alan ve meydan gibi alanlar yapacağız. ‘ dedi.



Geri Dön