19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Trabzon dünya şehri olacak!

Erdoğan Bayraktar: Trabzon dünya şehri olacak!

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Bayraktar, seçimden sonra büyükşehir olacak Trabzon 'u, marka kent projesiyle dünya şehri yapacaklarını söyledi. Bayraktar “Hem kamu hem de belediye yatırımları artacak ” dedi....



BAşžBAKAN Recep Tayyip Erdoğan 'ın seçimlerin ardından büyükşehir belediyesi müjdesi verdiği 11 ilden birinin Trabzon olduğunu hatırlatan AKˆParti Trabzon Milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, tasarının 12 Haziran 'dan sonra Meclis 'e geleceğini ve Trabzon 'un büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacağını kaydetti. Büyükşehir belediyesi ile hizmetlerin kalitesinin daha da artacağını dile getiren Bayraktar “Büyükşehir ile belediye hudutları genişleyecek. Belde ve köyler bağlı oldukları ilçelerin mahalleleri olacak. İmkanlar daha da artacak. Beldelerden başlamak üzere grup ve köy yolları asfaltlanacak. Büyükşehir hizmeti Trabzon 'un her yerine gidecek. Trabzon Belediyesi 'ne gelen pay iki katına çıkacak. Bu da gelişim ve değişime büyük katkı sağlayacak. Kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğiz.

Kentsel dönüşüm hızlanacak

Kentsel dönüşüm projeleri ile şehrin çehresini değiştireceğiz. Trabzon modern bir şehir haline gelecek. İlçeleriyle, beldeleriyle ve köyleriyle birlikte Trabzon 'u daha da yukarılara taşımanın mücadelesi içerisinde olacağız. İstanbul 'un, Kocaeli 'nin nasıl imkanları varsa; Büyükşehir imkanlarından nasıl faydalanıyorlarsa aynen Trabzon da bu imkanlardan yararlanacak. Trabzon yeni bir vizyonla, yoğun bir hizmetle çok daha hızlı bir şekilde 2023 'e hazırlanacak ” dedi.

şžehrin çehresini değiştireceğiz

Kamu ve belediye yatırımlarıyla Trabzon 'un çehresinin değişmeye devam edeceğini ifade eden Bayraktar, Trabzon 'u Türkiye 'nin değil, dünyanın önemli kentlerinden biri haline getireceklerini vurguladı. Büyükşehir olmasının yanı sıra Trabzon 'un marka kentler arasında da yer aldığını açıklayan Bayraktar, tarihiyle, kültür varlıklarıyla, turizm değerleriyle, doğal güzellikleriyle bölgenin ve dünyanın tanınan marka bir şehri haline getireceklerini anlattı. Bayraktar, “Markalaşmak bir şehir için çok önemli. Marka şehir, şehir yönetiminde profesyonelliği gerektiriyor. Marka şehirle dışarıdan doğrudan yatırım ve daha fazla harcama yapan ziyaretçi çekilmek istenir. Bunu başarabilmenin yolu şehirlerimiz için küresel rekabet avantajı kazandıracak stratejiler geliştirmekten geçiyor ” dedi. EKONOMİ SERVİSİ

Trabzon kalkınırsa, Türkiye kalkınır

TRABZON 'UN büyükşehir ve marka kent olması ile önünün açılacağına dikkat çeken Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: “Trabzon önemli bir çıkış yakalayacak. Yatırımları buraya çekeceğiz, turizm ve hizmet sektörünü geliştireceğiz. Bir liman kenti ticaret merkezi burası. Trabzon Limanı 'nı canlandırarak Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetleriyle olan irtibatı artıracağız. İpek Yolu 'nun merkezi olacak. Duble yol ve demir yolu ile ulaşım ağını zenginleştireceğiz. Trabzon her alanda kalkınacak. Trabzon 'un kalkınması demek Türkiye 'nin kalkınması demektir. Trabzon Türkiye 'nin amiral gemisidir. Bölgede ağabey şehirdir. ”

Star


Geri Dön