26 / 04 / 2024

Takas sözleşmesi örneği 2015!

Takas sözleşmesi örneği 2015!

Takas,taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takas işleminde tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, takas sözleşmesi örneği 2015!



Takas sözleşmesi örneği 2015!

Takas, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olması şartı aranmıyor.


Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir taşınır veya taşınmaz mal değiştirilecekse aradaki değer farkı para ödenerek kapatılabiliyor. Takas işlemine kısaca parasız değişim de denilebiliyor. Malların değiş tokuş edilmesi durumu trampa etmek olarak ifade ediliyor.


Tapu Sicil müdürlüğünde bedel eşitliği açısından fark varsa işlemi engelleyici bir husus olmuyor. Eğer aradaki bedel farkı nakden ödenmeyecekse anlaşma koşulları çerçevesinde kanuni ipotek konularak ileriki bir tarihte ödenebiliyor. 


Takas işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, takas sözleşmesi örneği!


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti …….. ………… ‘ye ait olan …………………..’nın birbiriyle değiş tokuş, trampa edilmesidir.


Madde 3-

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :


../../…. tarihinde ………………..’...’ya, ...’da …………………………’i .... ’ye teslim edeceklerdir. Taraflar trampaya konu olan …………………………. ve …………………………’nin sağlam olduğunu karşılıklı olarak taahhüt etmişlerdir.


Madde 4-

YETKİLİ MAHKEME :


İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için ……………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, ../../200.. tarihinde …………………’da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar birer nüsha almışlardır.


Tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön