26 / 04 / 2024

Taksim altgeçidi hizmete açıldı!

Taksim altgeçidi hizmete açıldı!

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında sürdürülen trafiği yer altına alma çalışmaları tamamlandı. Taksim'de trafik yerin altından akmaya başladı. Trafiğe açılan tünellerden ilk olarak Mehmet Hakan yönetimindeki motosiklet geçti.




Taksim Yayalaştırma projesi kapsamındaki Tarlabaşı Bulvarı ile Cumhuriyet Bulvarı'nı birbirine bağlayan tüneller trafiğe açıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, proje kapsamında sürdürdükleri trafiği yer altına alma çalışmaları tamamlandı. Tarlabaşı Bulvarı-Cumhuriyet Caddesi araç trafiğini rahatlatacak tünellerden saat  09.00'dan itibaren trafik akışı başladı. 


Trafiğe açılan tünellerden ilk olarak Mehmet Hakan yönetimindeki motosiklet geçti. Basın mensuplarının tünelin açılışına gösterdiği yoğun ilgiyle karşılaşan Hakan, turizmci olduğunu ve evine gitmeye çalıştığını ifade ederek, "Tünelden ilk geçen biz olacağız inşallah. Biz motosiklet sürücüleri, diğer sürücüler kadar trafikte sıkıntı yaşamıyoruz. Tüneller sayesinde Taksim'den geçiş rahat olacaktır" dedi. 


Tünellere, Tarlabaşı Bulvarı'ndan giriş yapan araçlar Şişli yönünde, Cumhuriyet Bulvarı'na ya da Beşiktaş yönünde Mete Caddesi kavşağına çıkıyor. Cumhuriyet Bulvarı'ndan tünele giriş yapanlar ise Eminönü yönünde Tarlabaşı Bulvarı'na geçiyor.  


Yaklaşık 4 bin 500 metrekare otobüs durak alanı bulunan altgeçitten meydan ve metroya yaya erişimi merpen haricinde, yürüyen merpen ve engelli erişimine de uygun asansör ile sağlanıyor.


AA


Geri Dön