20 / 04 / 2024

Üsküdar Ünalan Üst Geçidi hizmete açıldı!

Üsküdar Ünalan Üst Geçidi hizmete açıldı!

​​Üsküdar Belediyesi ile İBB'nin koordineli çalışmaları sonucu yapılan Üsküdar Ünalan Üst Geçidi hizmete açıldı. Uzunçayır Metrobüs Durağı ve E-5 üzerinden evlerine gitmek isteyenlerin kullandığı noktada adli vaka ve trafik kazası olmuştu.



Ünalan’da oturan vatandaşların Uzunçayır Metrobüs Durağı ve E-5 üzerinden işleri ile evlerine gitmek için tek güzergahları olan noktada birçok adli vaka ve trafik kazası yaşanmıştı. Üst geçit yapılmadan önce aydınlatması olmayan, karanlık, çamur ve pis kokular arasında yürümek zorunda olan Ünalanlılar’ın başına gasp, yol kesme ve hatta tecavüz olayları gelmişti. E-5’i yürüyerek geçmeye çalışan kimileri ise trafik kazalarında hayatlarını kaybetti.


Tüm bu olayların neticesinde vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması için gelen yoğun talepler sonrası Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ünalan Üst Geçit projesini hayata geçirdi.



Üsküdar Ünalan Üst Geçidi hizmete açıldı!



Tamamen çelik konstrüksiyondan yapılan, 3 metre eninde ve engelli vatandaşların da kullanabileceği üst geçit 5 ay gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Çevre düzenlemesi de yapılan alanda işlerine ya da iş dönüşü evlerine gitmekte korkulu anlar yaşayan Ünalanlılar’a derin bir nefes aldırdı.​


Üsküdar Belediyesi


Geri Dön