24 / 04 / 2024

Taksim Camii inşaatında son durum!

Taksim Camii inşaatında son durum!

Şubat'ta inşaat çalışmaları başlayan Taksim Camii projesinin çalışmaları tam gaz devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "İnşaat son derece iyi ve hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. 



17 Şubat 2017'de Taksim'de temeli atılan caminin inşaatı devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, caminin inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Başkan Demircan cami inşaatındaki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Cami arazisindeki bütün kazıların bitirildiğini ve kazıkların çakıldığını ifade eden Demircan, caminin şu anda namaz kılınacak katının betonunun atıldığunu belirtti. 

 

Taksim Camii inşaatında son durum!


Demircan, "Bir yandan bina aşağıya doğru iniyor, alt tarafında bulunan otoparklar ve diğer alanlar yapılıyor. Bunun yanında inşaat yukarıya doğru da yükseliyor. Aynı anda hem aşağı doğru iniyor hem de yukarı doğru çıkıyor. Bundan sonra kubbesi gelecek. Minarelerin koyulacağı yerler belli ve onlar da yükselecek. İnşaat son derece iyi ve hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah kısa zamanda Beyoğlu'na ayrı bir güzellik getirmiş oluruz." şeklinde konuştu. 


Sur Yapı tarafından inşa edilen Taksim Camii projesinin temeli  İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas tarafından atılmıştı. 


Geri Dön