19 / 04 / 2024

Taksim Camii'nde iskeleler kaldırıldı!

Taksim Camii'nde iskeleler kaldırıldı!

İnşaatının yüzde 95'i tamamlanan Taksim Camii'nde şerefeler ve iskeleler kaldırıldı. Minarelerin görüntülendiği caminin açılışı Ramazan'da yapılacak.



17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Camii'de çalışmalar tamamlanmak üzere. Sabah'ta yer alan habere göre; yaklaşık 2 bin 482 metrekare arsa alanına ve 16 bin 220 metrekare inşaat alanına sahip camide iskeleler kaldırıldı.

2019 yılında kaba inşaatı tamamlanarak ince işçiliklerine geçilen caminin pencere camları geçtiğimiz günlerde takılmıştı. 61 metre yüksekliğindeki 2 minarenin şerefeleri de tamamlandı. Son hali drone ile havadan görüntülenen caminin, inşaatının dış cephe çalışması da bitti.

"620 KADIN BİR ARADA NAMAZ KILABİLECEK" 

Caminin kapalı ibadet alanında 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Kadınlar için 465 metrekarenin ayrıldığı projede, 620 kadın bir arada namaz kılabilecek. Caminin açık ibadet alanındaysa 700 kişi namaz kılabilecek. Birinci bodrum katında çok amaçlı salon, abdesthane, dijital İslam kütüphanesi ve aşevi bulunuyor.

10 BİN METREKARELİK OTOPARK 

Zemin ve birinci katta ise ibadet alanları, ziyaretçi dinlenme alanları ile vakıf merkezi yer alacak. Yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alana sahip yapının, 10 bin metrekaresi otopark, 5 bin metrekaresi ise cami, kültür merkezi ve vakıf merkezi olacak.

Taksim Camii 13 Nisan'da açılacak! Yüzde 95'i bitti!

 


Geri Dön