29 / 03 / 2024

Taksim Meydanı çevre düzenleme ihalesi 16 Ocak!

Taksim Meydanı çevre düzenleme ihalesi 16 Ocak!

Yayalaştırma sonrası Taksim’de Gezi Parkı’ nı da kapsayacak çevre düzenlemesi için düğmeye basıldı. 16 Ocak‘ta yeşillendirme ihalesi yapılacak. Taksim’in çehresini değiştirecek düzenleme 150 günde tamamlanacak...



Yayalaştırma sonrası Taksim’de Gezi Parkı’nı da kapsayacak çevre düzenlemesi için düğmeye basıldı. 16 Ocak‘ta yeşillendirme ihalesi yapılacak. Taksim’in çehresini değiştirecek düzenleme 150 günde tamamlanacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, “Yayalaştırma Projesi henüz bitmedi” sözlerinin ardından çevre düzenlemesi çalışmaları başlıyor. İBB, 16 Ocak’ta yeşillendirilme ve çevre düzenlemesi için ihaleye çıkacak. Yayalaşarak araç trafiğinden kurtulan Taksim’in çehresi, Gezi Parkı’nı kapsayan yeni düzenlemeyle değişecek.


İBB Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün Merter’deki hizmet binasında gerçekleştirilecek ihale şartnamesine göre 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Çevre düzenlemesi yer tesliminden itibaren 150 günde tamamlanacak.


İŞTE MAKYAJDAN SONRAKİ MEYDAN - 


Engelliler için erişilebilir platformlar konulacak. - Belirli noktalarda ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışması yapılacak. - Beton üzerine uygun zemin kaplaması uygulanacak. - Gezintiye çıkanların dinlenebilmesi için oturma alanları yer alacak. - Aydınlatma sistemi baştan aşağı yenilenecek. 


NEBAHAT KOÇ/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön