26 / 04 / 2024

Taksim’e yapılacak Topçu Kışlası’nın detayları netleşti!

Taksim’e yapılacak Topçu Kışlası’nın detayları netleşti!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın AVM olmasını istemediğini dile getirdiği Topçu Kışlası için proje mimarı Halil Onur, “ Bizim projemizde AVM yapılması söz konusu değil. Bu proje başkalarının planı olabilir” şeklinde konuştu...



Hukuki itirazların devam etmesi nedeniyle askıda olan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği Topçu Kışlası Projesi’nin detayları belli oluyor. 


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “AVM olmasını istemiyorum“ dediği proje için yanıt Topçu Kışlası'nı aslına uygun olarak yeniden tasarlayan Mimar Halil Onur’dan geldi. Onur yaptığı açıklamada ; “Tam bir bilgiyle değerlendirme yapılması gerekiyor. Çünkü hala avm yapılacak gibi bir başlıkla konu ele alınıyorsa burada eksik bir bilgi var demektir. AVM fikri başkasının kafasında olabilir ama bizim projemizde yer almıyor” şeklinde konuştu.


Herkese sundukları projeyi Bakan Günay’ın istemesi halinde kendilerine de anlatabileceklerini söyleyen Mimar Halil Onur ; “Süsler dahil, her şey aslına uygun çizildi” dedi.


Geri Dön