28 / 03 / 2024

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 



Koronavirüs salgını sürecinde esnafın maddi kaybılarını azaltmak için verilen destek ödemeleri tam kapanma süresinde de devam edecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; pandemi döneminde "Gelir Kaybı Desteği"ne yönelik şartlara haiz, iş yerleri kira olan 160 bin 65 kişiye 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira olmak üzere toplam 250 milyon 518 bin 870 lira kira desteği sağlandı.

  Tam kapanma döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Destekler sürecek 

Esnafa pandemi süresinde sağlanan söz konusu destekler tam kapanma döneminde de devam edecek. Bu kapsamda, lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi birçok alanda 1500 lira sigorta prim desteği Mayıs ayı sonuna kadar sürecek. Gelir kaybı desteği, kira desteği ve ciro kaybı desteğinde başvuru süreçleri de sürüyor. Söz konusu destekler için son başvuru tarihi 30 Nisan olarak belirlenmişti.

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!


Geri Dön