25 / 04 / 2024

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kaya, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kaya, ''Covid-19 pandemisi sürerken okulların yüz yüze eğitim-öğretime başlaması, derslik yetersizliğini de yeniden gündeme getirmiştir. Bakanlığınızın istatistiklerini dikkate aldığımızda Covid-19 pandemisi koşullarında her sınıfta 15 öğrencinin eğitim-öğretim görmesi ve ikili eğitim yapılması halinde bile en az 212 bin 329 dersliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak yaptığımız incelemeler sonucunda, ihale koşullarına göre süresi içinde inşaatı tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilmeyen çok sayıda okulun bulunduğu tespit edilmiştir. Mamak ilçemizde bulunan 29 Ekim Ortaokulu da süresi içinde tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilmeyen okullardan sadece birisidir. Yerinde yaptığımız inceleme sonucu 15.09.2019 tarihinde teslim edilmesi gereken okulun ödenek yetersizliğinden 2020 yılı sonunda da teslim edilmesinin zor olduğu bilgisini aldık. Yaptığımız inceleme sonucu çok sayıda okulun ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek tamamlanmadığı ve zamanında Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilmediği tespit edilmiştir'' diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın soruları:
1. Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış, inşaatı devam eden kaç 
okul vardır? 
2. Süresi içinde inşaatı tamamlanmayan okulların illere göre dağılımı nasıldır? 
3. Okulların yer teslim tarihi ve iş bitim tarihleri nedir? 
4. Okulların zamanında teslim edilememesinin nedenleri nelerdir? 
5. Firmaların okulları zamanında teslim edememe gerekçesi olarak ödenek yetersizliğini göstermeleri doğru mudur? 
6. Kaç okul inşaatı ödenek yetersizliğinden tamamlanamamıştır? 
 


Geri Dön