29 / 03 / 2024

Tank Palet Fabrikası'nın arazisi devlete ait kalacak!

Tank Palet Fabrikası'nın arazisi devlete ait kalacak!

Sakarya mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın arazisinin satışıyla ilgili iddialara cevap verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Demokrasi Meydanı’ndan düzenlenen Sakarya mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye ve Türk milletiyle hesabı olan herkes 31 Mart'ı bekliyor" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sakarya'da 45'inci mitingini yaptıklarını söyleyen Erdoğan, ''Bunun yanında İstanbul'da 13. Ankara'da 8 ilçe mitingi yaptık. 39 günde 71 miting gerçekleştirmiş olacağız'' dedi.

Tank Palet Fabrikası'nın satışlarıyla ilgili iddialar hakkında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bir şeye geliyorum. Kardeşlerim... Bu Bay Kemal var ya bu çok garip bir insan. Arifiye'de ana bakım fabrikası fırtına obüsü poyraz mühimmat aracı çeşitli paletli araçlar dürbünler üreten önemli bir tesistir.  Savunma sanayimizdeki önemli bir yeri olan bu tesisi modernize etmemiz ve daha etkin kullanmamız şart hale gelmiştir.

Bu çalışmaları sadece kamu hizmetleriyle gerçekleştirmeye kalktığımızda böyle bir fabrikayı en az buraya yapılacak yatırım için 50 milyon dolar gerekiyor. Biz burada çok daha farklı adım attık. Bizim yüksek teknolojiye ve hızlı iş üretme süreçlerine geçmeye hemen ihtiyacımız var.

Bunun için gereken Arifiye'deki ana bakım fabrikasının işletmesini gereken yatırımları yapmak modernizasyonu gerçekleştirmek üzere BMC'nin biliyorsunuz yüzde 50-50 Katar ile orada ortaklığımız var, aynı ortaklığı buraya da taşıdık. 25 yıllığına burayı BMC'ye yani Katar Türk iş birliği olan BMC'ye devrettik.

Bay Kemal ne diyor? "Sattılar" diyor. Satılan birisi varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun.

Burada kesinlikle bir mülkiyet devri söz konusu değildir.

Varsa böyle bir şey ispatla ben her şeyi bırakmaya varım. Ama sen siyasetten çekilmeye var mısın? Çünkü dürüst değilsin yalancısın.

Man Adası diye bir şey tutturdun mahkemede 2,5 milyona mahkum oldun. Şimdi yargı kararını bekliyoruz. ben de inşallah yargı onayı geldiği zaman bu 2,5 milyon Mehmetçiğe Yardım Vakfımız var oraya vereceğim.

Bu fabrikanın arazisi taşınmazları tezgahları ekipmanları her şeyi devlete ait olacak kalacak. Sadece işletmesi özel sektörde olacak 25 yıllığına. Burada çalışan işçilerimiz de  işçiler de hiçbir hak kaybına uğramadan üretimine devam edecek.

Zaten burada yapılacak modernizasyonlar ve üretim artışıyla ilave istihdama ihtiyaç duyacak.''


Geri Dön