29 / 03 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Tank palet fabrikasını bedava veren herkes sorumludur!

Kemal Kılıçdaroğlu: Tank palet fabrikasını bedava veren herkes sorumludur!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tank palet fabrikasının bedava Katar ordusuna peşkeş çekilmesine izin veren herkes, en alttaki subaydan en yukarısına kadar herkes sorumludur. Onların hiçbirisine ben vatansever demem" dedi...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kemal Kılıçdaroğlu, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın dün katıldığı bir televizyon programında, "Ben Kılıçdaroğlu'nun siyasete girmesine vesile olanlardan birisiyim. Konuşturmayın beni." şeklinde sözler kullandığının hatırlatılması üzerine, "Nasıl olmuş da vesile olmuş. Konuşsaydı keşke. Ethem Sancak ile 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir ara telefon etti, 'gazetelerim, medyam emrinizdedir' diye. Ben de 'Estağfurullah medya özgürce yayın yapar biz de saygı duyarız onlara' dedim. Onun öncesinde kendisi zaten ilaç sektörüyle ilgiliydi büyük bir ihtimalle, o dönemden SSK Genel Müdürüyken aldığım kararlar vardı, eşdeğer ilaç uygulamasını sağlamak üzere, belki o dönemden bir tanışıklığımız olabilir ama hafızamda, zihnimde iz bırakan birisi değil." aifadelerini kullandı. 

Tank palet fabrikasının sıradan bir fabrika olmadığını, Avrupa'nın en büyük entegre tesislerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu fabrikanın üç kez verimlilik ödülü aldığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa bir süre önce "Fırtına" obüslerinin söz konusu fabrikada üretilmediğini söylediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 15 Kasım 2012'de fabrikada 244'üncü obüsün gövdesine kaynak yaparken çekilmiş bir fotoğrafını gösterdi. ve fotoğrafın fabrika duvarında asılı olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Ben Fırtına obüsleri orada üretiliyor derken, benim yalan söylediğimi söylüyordu. Peki bu ne? Kim yalan söylüyor?" dedi.  

Erdoğan'ın "Burası sadece işletme noktasında 25 yıllığına BMC'ye kiralandı" dediğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, kendisinin "Kiralama ihalesini ne zaman yaptın, kaç firma girdi, kaç liraya kiraladın?" sorularını sorduğunu anımsattı. Kılıçdaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Bereket versin Ethem Sancak cevap veriyor. 'Kira vermedik biz buraya' diyor. Allah aşkına bu kişi devleti yönetiyor mu? Avrupa'nın en büyük tank palet fabrikası birilerine peşkeş çekilecek de benim susmamı mı bekliyor? Avrupa'nın en büyük tank palet fabrikasının yabancı bir orduya peşkeş çekilmesi vatana ihanettir, nokta. Bunu her yerde söylüyorum. Bu fabrikanın bedava Katar ordusuna peşkeş çekilmesine izin veren herkes, en alttaki subaydan en yukarısına kadar herkes sorumludur. Onların hiçbirisine ben vatansever demem. Kendi tank palet fabrikası götürülüp peşkeş çekilecek beyefendilerin gıkı bile çıkmayacak. Bu nasıl bir devlettir, nasıl bir ordudur? Bir fabrikayı nasıl peşkeş çekersiniz? Bedava veriyorsunuz, 'kiraladık' diyor, Ethem Sancak 'biz herhangi bir kira falan yapmadık.' diyor." 

Sancak'ın, "AK Parti döneminde yoksullaştım." dediğinin ifade edilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Çok yoksul olduğu için Erdoğan kira talebinde bulunmamış demek ki. Bu fabrikayı bedava veriyorlar, 25 yılllığına veriyorlar." dedi.

Konuyla ilgili hakkında dava açıldığını bildiren Kılıçdaroğlu, dava sürecinde her şeyin ortaya çıkacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Bütün ayrıntıları göreceğiz. Ben bunun arkasını bırakmayacağım." dedi. 

Ethem Sancak'tan tank palet fabrikasıyla ilgili iddialara yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasının kiralanmasını sordu!

TBMM Genel Kurulunda "Tank Palet Fabrikası"yla ilgili tartışma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması!


Geri Dön