26 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Kapanan iş yerlerinin kirasını devlet ödesin!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kapanan iş yerlerinin kirasını devlet ödesin!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınına ilişkin alınması gereken tedbirlere ilişkin bir rapor hazırladı. Kılıçdaroğlu raporda, "Kapatılan veya kapanmak zorunda kalan iş yerlerinin kira harcamaları devletçe karşılanmalı" dedi...



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm siyasi parti genel başkanlarına "Corona virüsü Raporu"nu iletti. 

Szöcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; raporda salgın sürecinde alınması gereken tedbirler belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun koronavirüs tavsiyeleri şöyle:

– Yaşanan daralmanın aşılması ve sosyal adaletin sağlanması amacıyla tüm yurttaşlarımıza nakit yardım yapılmalıdır. Aile Yardımları Sigortası ile tüm ailelere salgın süresince aylık en az 2 bin TL ödeme yapılmalıdır. Borç nedeniyle halkın su, elektrik ve doğalgazı kesilmemelidir.

– Salgın süresince bir gıda krizi ile karşılaşmamak ve çiftçinin üretime devamını sağlamak için, borçları yapılandırılıp, bir yıl süreyle faizsiz ertelenmelidir. Turizm Tanıtma Fonu ve Konaklama Vergisi yürürlükten kaldırılmalıdır. Kapatılan veya kapanmak zorunda kalan iş yerlerinin kira harcamaları (AVM'ler hariç) devletçe karşılanmalı, bu iş yerlerinde çalışan işçilerin ücretleri asgari ücret olarak ödenmeli ve kredi kartı ile tüketici kredi borçları 3 ay faizsiz ertelenmelidir.

Katılım bankaları kira ödemelerine finansal destek sağlayacak!

Bursa Büyükşehir kiracılarından kira almayacak! 

Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan kira açıklaması!


Geri Dön