18 / 04 / 2024

Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan kira açıklaması!

Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan kira açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, y



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri konusunda ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen liglerin başta Süper Lig olmak üzere ne zaman başlayacağına ilişkin soru üzerine Bakan Kasapoğlu, şu şekilde konuştu:

"Her şeyin başı sağlık. İçinde bulunduğumuz süreç tüm dünya açısından önemli. Dünya açısından kritik olduğu gibi ülkemiz açından da son derece mühim. Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığımızla, Bilim Kurulumuzla tüm kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla halkımızla hakikaten çok güçlü bir şekilde yönetildiği de muhakkak. Bu manada pek şeye ara verildiği gibi spor müsabakaları, ulusal ve uluslararası organizasyonlar, olimpiyatların ertelenmesi UEFA'nın kararları, bu bağlamda tabii ki Türkiye'de futbol, basketbol, hentbol, voleybolda liglerin ertelenmesi söz konusu oldu. Türkiye bu manada her çeşidiyle liglerin seyircisiz oynanmasından liglerin ertelenmesine vaka sayısına göre en erken önlem alan ülkelerden bir tanesi." 

Gönüllü gençlerin bu süreçte yaşlılar için yürüttüğü çalışmalarla ilgili de konuşan Bakan Kasapoğlu, "Büyüklerimize destek olmak, kimi kimsesi olmayan büyüklerimizin elinden tutmak bu manada onların bu zor süreci atlatmasına katkıda bulunmak adına gönüllü gençlerimizle yaptığımız çalışmalar var. Bu manada gönüllü gençlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında büyüklerimize destek olma adına güzel çalışmalar var. Milletimizin her bir ferdi gerçekten ne kadar asil bir ecdadın torunları olduğumuzu ve ne kadar kutlu bir emanete sahip olduğumuzu bizlere tekrar gösteriyor." dedi.

Bu süreçte kulüplerin maddi açıdan da olumsuz etkilenmesi dolayısıyla spor kulüplerine yönelik devletin desteklerine ilişkin de Bakan Kasapoğlu, "Bakanlık olarak özellikle stadyumlar, salonlar ve bu çerçevede kullanılmayan ticari üniteler, kiracılar olmak üzere onların kiralarıyla ilgili bir takım düzenlemelere gittik. Onlardan kira alınmaması, alınmayan dönemlerin önümüzdeki süreçte uzatılarak devam ettirilmesi adına sporu, sporcuyu kulüpleri koruma onları bu konuda destekleme adına çalışmalarımız var. Özellikle devlet olarak hakikaten federasyonlarıyla kulüpleriyle çok ciddi anlamda destekleri ortaya koymuş devletiz. Bunda da hükümetimizin vizyonu, Sayın Cumhurbaşkanımızın spora sporcuya olan desteği, onlara özel ilgisi çok önemli bir yer tutuyor. Bugüne kadar olduğu gibi sporumuzu daha yükseklere taşıma hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Koronavirüsün iş yeri kira sözleşmelerine etkisi!


Geri Dön