20 / 04 / 2024

Tansaş, "Müşteri Ormanı" kuracak

Tansaş,

Tansaş mağazaları ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle düzenlenen kampanyayla, vakfın ürettiği zeytinlerin satışından elde edilen gelirle İzmir'in Selçuk ilçesinde 30 bin fidanlık bir orman oluşturulacağı belirtildi



Kampanyanın tanıtımı nedeniyle Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, iki kurumun, 3 yıldır yürüttüğü projelerle 200 bin fidanın dikimini sağladığını bildirdi. Bakioğlu, Tansaş'ın, kar amacı gütmeden sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket ettiğini, 2006 yılından bu yana vakfın Menderes Oğlananası mevkisinde ürettiği zeytinleri mağazalarında satarak, her kavanoz için bir fidan diktiğini söyledi.

Tansaş müşterilerinin kampanyaya yoğun katılım gösterdiğini, geçen yıl vakfın ürettiği zeytinlerin kısa sürede tükendiğini ifade eden Bakioğlu, bu yıl da 430 gramlık 30 bin kavanoz zeytinin satışıyla İzmir'in Selçuk ilçesinde 30 bin fidandan oluşan "Tansaş Müşteri Ormanı" kuracaklarını ifade etti. Migros Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer ise araştırmalara göre sosyal sorumluluk bilinci en yüksek müşteri grubunun Tansaş'ta olduğunu, bunun düzenledikleri kampanyalara olan ilgiden de anlaşılabildiğini bildirdi. Tuncer, zeytinlerin, maliyet fiyatı olan 5.5 TL'den satıldığını, firma olarak hiç kar etmeden elde edilen geliri ağaç dikimine ayırdıklarını ifade etti.

Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar, Türkiye'nin karbon salınımının hızla arttığını, kampanyaya katılarak alınan zeytinlerle bir insanın kahvaltı ederken bile dünyayı koruyabileceğini söyledi. Tatar, bazı vakıfların zeytin ağaçlarını baltalamakla meşgul olduğunu savunarak, Ege Orman Vakfı'nın zeytin ağaçlarının korunması konusundaki çalışmalarını da memnuniyetle izlediklerini kaydetti. (AA)


Geri Dön