26 / 04 / 2024

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemiyle, gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi bilgiler web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacak.



Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından, 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemi resmen kuruldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu proje ile üretilen üç boyutlu verilerin, doğrulaması, takibi, barındırılması, sunumu, entegrasyonu, paylaşımı ve sürekliliği sağlanabilecek. 
 
Yaptığı açıklamada Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 3 Boyutlu bilgi sistemi ile Maks ve Takbis entegrasyonlarının önemi ile ilgili konuşan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, söz konusu proje ile gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan cephesi, büyüklüğü, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölüm bilgileri web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacağını söyledi.

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada hatta söz konusu bu veriler yakın zamanda 2023 strateji programında bulunan değer haritaları oluşturulması çerçevesinde de kullanılabileceğini de söyledi. Söz konusu bu sistem ile gerçek ve güncel bir bina stok takibi ve sorgulamasının da mümkün olacağını kaydeden Hakan Özelmacıklı, taşınmazların güneş potansiyelinden, gürültü tahminlerine kadar birçok farklı amaçla da kullanılabileceğini söyledi.


Geri Dön