28 / 03 / 2024

Tapuya ipotek koyma masrafı 2015!

Tapuya ipotek koyma masrafı 2015!

Mevcut ya da ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminatı için ipotek konulabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2015 ne kadar?




Tapuya ipotek koyma masrafı 2015!

Mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminatı için ipotek konulabiliyor. İpotek; talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek Tapu Sicil Müdürlüğü'nde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. 


İpotek konulurken belli masraflar da ödeniyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2015 ne kadar?


İpotek koyma harçları..

1.3.1 İpotek tesisi işleminden bir adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


1.3.2 Birden fazla taşınmazın ipotek tesisi işleminde; ilk taşınmaz için bir adet döner sermaye hizmet bedeline ek olarak, ilave her bir taşınmaz için Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil edilir.


1.4 Satış ve İpotek Tesisi İşlemi

1.4.1 Tek işlemde hem taşınmazın satışı hem de ipotek tesisi yapıldığında iki adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


1.4.2 Tek işlemle birden fazla yapılan satış ve ipotek tesisi işleminde; satış işlemi için belirlenen döner sermaye hizmet bedeline ek olarak ipotek tesisi işlemleri için ipotek tesisi işlemlerinde belirlenen döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


1.5 Taksim, mal değişim sözleşmesi, bağış ve ölünceye kadar bakma sözleşmesi işlemlerinde ilk taşınmaz için bir adet döner sermaye hizmet bedeline ek olarak ilave her bir taşınmaz için Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil edilir.


1.6 Kat irtifakı tesisi, doğrudan kat mülkiyeti tesisi ve ferdileşme işlemlerinde ilk bağımsız bölüm için bir adet döner sermaye hizmet bedeline ek olarak ilave her bir bağımsız bölüm için Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil edilir.


1.7 Suret olarak verilen tapu senedi ve ipotek belgesi için yöresel katsayıya bakılmaksızın belge başına maktu olarak 25,00 TL 27,00 TL


İpoteğin fekki dava dilekçesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön